Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Matovič: Dnes je moderné si do Matoviča a nášho hnutia buchnúť, lebo sú tu noví spasitelia
Zdielať na

Matovič: Dnes je moderné si do Matoviča a nášho hnutia buchnúť, lebo sú tu noví spasitelia

Verejné zhromaždenie pri tej príležitosti ohlásil Igor Matovič, ktorý odmieta obvinenia z toho, že si privlastňuje Nežnú revolúciu.

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slovenská demokratická opozícia pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami hovorí často o potrebe spájania síl. Či a ako sa jej to darí, môžu voliči do volieb ešte posúdiť. Najnovším jablkom sváru sa stala organizácia spomienok na okrúhle 30. výročie nežnej revolúcie z novembra 89. Verejné zhromaždenie pri tej príležitosti ohlásil Igor Matovič, ktorý odmieta obvinenia z toho, že si privlastňuje Nežnú revolúciu.

Igor Matovič vraví, že demonštráciu na Námestí SNP ohlásil len preto, aby zabránil komunistom či nacistom zneužiť 30-te výročie novembra 1989."Sme to považovali za občiansku povinnosť," verí predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič. Využil prvú možnú príležitosť, 6 mesiacov pred výročím. "Možno dva dni keby meškáme, dnes by sme sa iba pozerali a hrýzli si nechty, že fašisti s komunistami tu urobia spoločnú oslavu novembra 89," myslí si Matovič. 

Igor Matovič pripomenul, že práve jeho hnutie na tomto námestí zorganizovalo prvé protesty po desivej správe o vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Ďalšie termíny potom prepustili iniciatíve Za slušné Slovensko. Tú ale dnes Matovič tvrdo kritizoval. "Organizácia Za slušné Slovensko už nie je občianska organizácia. Juraj Šeliga dnes je pravá ruka Andreja Kisku a ukázalo sa, že zrejme dohoda o zastavení vtedy najväčšieho protestu, po ktorom mali byť na sto percent predčasné voľby, nebola len tak," dodáva Matovič. "To je hlúposť, žiaľ, Igor Matovič sa v konšpiráciách už dostáva na úroveň Roberta Fica," odkazuje Juraj Šeliga. 

"Juraj Šeliga vo chvíli, keď oznámil, že sa chystá vstúpiť do politiky, zo všetkých organizačných štruktúr ZSS odišiel. Boli sme a zostávame občianskou iniciatívou a sme presvedčení, že pokiaľ by protesty neboli občianske, tak je Róbert Fico dodnes premiérom, Róbert Kaliňák ministrom vnútra, Tibor Gašpar policajným prezidentom a Mária Trošková, úzko prepojená na taliansku mafiu, štátnou radkyňou," uvádza iniciatíva Za slušné Slovensko vo svojom písomnom vyjadrení. 

Sú tu noví spasitelia 

"Dnes je moderné si do Matoviča a nášho hnutia buchnúť, lebo sú tu noví spasitelia. Vybehli im kukuriční partizáni z kukurice a hovoria, že chcú vyznamenania," tvrdí líder OĽaNO. Igor Matovič kritiku, že si prisvojuje námestie, odmieta. Vraví, že OĽano bude spomienky na november 89 na námestí len zastrešovať.

"Každý, kto to cíti demokraticky a kto si váži november 89, dostane od nás priestor. Námestie patrí všetkým, bez ohľadu na to, či volili Smer alebo nás," vysvetľuje Matovič. "Ak je pravdou, že rezervoval to námestie, aby sa tam nedostali extrémisti, komunisti, smeráci a iné kriminálne živly, tak ja myslím, že sa mu treba poďakovať," konštatuje Milan Kňažko, jedna z tvárí novembra 1989. 

Hrubé vulgarizmy na parlamentnej pôde. Spor Matoviča s Hrnčiarom sa skončil krčmovými slovami, viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy