Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hrubé vulgarizmy v parlamente. Spor Matoviča s Hrnčiarom sa skončil krčmovými slovami
Zdielať na

Hrubé vulgarizmy v parlamente. Spor Matoviča s Hrnčiarom sa skončil krčmovými slovami

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Posledným bodom rokovania parlamentu bol návrh zákona o znížení platov poslancov od Igora Matoviča. Tých, ktorí nárast platov o 1 500 eur nezastavili, šéf OĽANO ostro kritizuje. Vedenie parlamentu však jeho zákon preložilo o mesiac a prišlo i na vulgarizmy. Matovič svojich vraj lenivých kolegov nešetril.

"Neurobil nič a v pohode si stlačí kombíček 1500 eur navyše. Lebo ráno ide do roboty, pozrie sa asi do zrkadla či je fešák, príde ku kľučke a tá mu povie dobré ráno pán poslanec," aj takto zhodnotil Igor Matovič (OĽaNO) prínos niektorých poslancov za tri roky v parlamente. 

​Jeden z poslancov mu dokonca počas jeho emotívneho príhovoru priniesol medikament. Bod zlomu prišiel po tom, čo Andrej Hrnčiar (Most-Híd) pri hlasovaní navrhol, aby Matovičov návrh zákona odložili na najbližšiu schôdzu ako posledný bod. Podľa neho totiž Matovič zámerne nechal zákon prepadnúť na záver, aby sa mohol predvádzať pred kamerami. 

"Pán poslanec, chodte si sadnúť na miesto a nenadávajte tu podpredsedovi Národnej rady SR," snažil sa uhasiť konflikt Béla Bugár (Most-Híd). 

"On mi povedal niečo, čo som ja s otázkou zopakoval," vyjadril sa k celej situácii Hrnčiar. "Nie, ja som za ním išiel a povedal som "no čo, skorumpovaný zlodej, už si rád? A on mi na to povedal jediné slovo, ktoré začína na k a končí na t a má päť písmen," vraví zas Matovič s tým, že je možno tŕňom v zadku, s ktorým ale budú musieť jeho kolegovia žiť až do ďalších volieb. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy