Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Politici hovoria o nečakanom úspechu v boji proti nezamestnanosti. Trebišovčania nadšenie nezdieľajú
Zdielať na

Politici hovoria o nečakanom úspechu v boji proti nezamestnanosti. Trebišovčania nadšenie nezdieľajú

Google News Button Sledovať správy

TREBIŠOV / Vládny kabinet v stredu zasadal v meste Trebišov. Ministri tam už tretí rok po sebe kontrolovali plnenie dlhodobého akčného plánu, ktorý má pomôcť tomuto málo rozvinutému okresu, najmä v oblasti zamestnanosti. Kým politici hovoria o nečakanom úspechu, tamojší obyvatelia toto nadšenie nezdieľajú.

V okrese Trebišov je teraz nezamestnanosť na úrovni 11,5 percenta. Podľa vlády ide o výsledok masívnych projektov za obdobie troch rokov trvania akčného plánu. "O viac ako 50 % sa podarilo znížiť počet dlhodobo nezamestnaných," uviedol Peter Pellegrini, predseda vlády SR. "K dnešnému dňu je zakontrahovaných už viac ako 58 miliónov eur z eurofondov," povedal Richard Raši, podpredseda vlády SR. "Podporili vznik tých 2700 miest sumou, ktorá prevyšuje ý a pol milióna eur," dodal Braňo Ondruš, štátny tajomník ministerstva PSVaR. 

Miestni obyvatelia ale nadšenie politikov nezdieľajú. Vraj čakali ešte väčšiu pomoc pre tento región. Pre mestá a obce či rôzne organizácie v okrese Trebišov vláda schválila priame dotácie vo výške 1 250 000 eur. Podporených bolo 73 projektov. "Pre mládež, seniorov, ale aj pre obce ako také pri podpore turizmu a regionálneho rozvoja," informoval Marek Čižmár, primátor mesta Trebišov. 

​V Trebišove zároveň padlo rozhodnutie odštartovať národný plán dobudovania vodovodov a kanalizácií. Dôvodom je katastrofálna situácia v mnohých obciach. "To budú veľké manévre, o detailoch sa ešte nedá hovoriť, ale ja to vnímam ako veľmi robustnú aktivitu, ktorej by sme mali byť svedkami najbližších 5 - 6 rokov," dodal Peter Pellegrini.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy