Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Peter Žiga: O výmene Roberta Fica v strane Smer nediskutujeme
Zdielať na

Peter Žiga: O výmene Roberta Fica v strane Smer nediskutujeme

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister hospodárstva a podpredseda strany SMER-SD Peter Žiga sa vyjadril, že diskusiu o výmene predsedu momentálne nevedú. Na výmenu predsedu strany Roberta Fica podľa jeho slov ani nevidí dôvod.

Peter Žiga sa v utorok pred novinármi vyjadril, že si myslí, že Fico stranu povedie do parlamentných volieb. Zároveň priznal, že v strane vedú diskusiu, ako ísť do parlamentných volieb, ako bojovať o voliča. "Vidíme nové prvky na politickej scéne, nové subjekty, možno aj trošku extrémne subjekty a musíme čeliť tejto konkurencii. Musíme presvedčiť voličov, že kroky, ktoré sme urobili, sú pozitívne," povedal.

Minister ale odmietol, že by strana pritvrdila v rétorike. Skôr sa chcú sústrediť na témy typické pre sociálnodemokratickú stranu, ako je zvyšovanie minimálnej mzdy či starostlivosti o seniorov. "Nie, nemyslím si, že budeme pritvrdzovať rétoriku. Je to aj o hodnotách. Smer bol vždy sociálnodemokratická strana a hlásil sa k sociálnemu štátu," pokračoval Žiga. Voličom chcú takisto hovoriť, čo by sa stalo, ak by sa po voľbách k moci dostala iná garnitúra. "Vnímam to tak, že niekde už k zmenám došlo, a tie zmeny nie sú vždy pozitívne," povedal na margo výsledkov komunálnych a regionálnych volieb. Diskusia o tom, ako viesť kampaň a pripraviť sa na voľby, sa podľa neho odohrá v každej strane a nie je na nej nič výnimočné.

Celý brífing ministra Petra Žigu si môžete pozrieť TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy