Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prázdninové rokovanie vlády. Prišli šiesti ministri
Zdielať na

Prázdninové rokovanie vlády. Prišli šiesti ministri

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prázdniny neprázdniny, vláda rokuje aj vo štvrtok. Síce z ministrov viac ako polovicu zastupujú štátni tajomníci, ale podľa premiéra to problém nie je. Na stole mali pomerne diétnu nádielku zákonov.

Rokovanie sa nesie v prázdninovom duchu. Na vláde sa objavilo množstvo štátnych tajomníkov a len 6 ministrov. Podľa premiéra Pellegriniho je to v poriadku, hoci on sám neprázdninuje tak ako niektorí z ministrov, ktorí na vládu prišli. Mali prediskutovať 12 bodov. Hovoriť sa bude o menej rozvinutých regiónoch ale aj o enviromentálnej stratégii do roku 2030. Slovensko totiž chce byť zelenšie a zdravšie. 

Pred rokovaním vlády sa hovorilo u premiéra o dostavbe tunela Višňové. "Budú sa diať veci. Budeme to musieť riešiť. Pán minister ma informoval, nechcem predbiehať, v akom sme aktuálne štádiu, má moju plnú podporu, aby vykonal všetky tie potrebné kroky, ktoré nám budú garantovať, že to dokončíme," povedal Pellegrini.  Na rokovaní vlády sa objavil aj špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, prišiel namiesto generálneho prokurátora. Hovoriť má o navyšovaní počtov európskych prokurátorov.  

Súvisiace články