Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
EXKLUZÍVNE VIDEO: Pozrite sa, čo robil Fico počas voľby ústavných sudcov
Zdielať na

EXKLUZÍVNE VIDEO: Pozrite sa, čo robil Fico počas voľby ústavných sudcov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Výsledky voľby-nevoľby kandidátov na ústavných sudcov sú známe. Aj keď v koalícii sa dohodli na šestici mien, po príchode predsedu Smeru Roberta Fica do parlamentu bolo všetko inak. Pozrite si zábery, ktoré zachytávajú správanie Roberta Fica počas voľby. Analyzovala ich aj odborníčka na odčítanie z pier. 

Grimasy, nečakané kamarátstva, ale aj výčitky do vlastných radov. To všetko sme mohli vidieť u Roberta Fica počas voľby kandidátov na ústavných sudcov. Robert Fico sedí v parlamente v poslednej lavici. Užíva si tak súkromie, keďže kamery na tieto miesta bežne nedovidia. V čase, kedy poslanci svorne odchádzali voliť kandidátov sedel na svojej stoličke v družnej debate s Ľubomírom Vážnym, ale prekvapivo aj s trojicou poslancov za Most-Híd Tiborom Bastrnákom, Elemérom Jakabom a Péterom Vorosom. "Bola to taká priateľská debata," uviedol Tobir Bastrnák. 

Niektorým opozičným poslancom sa správanie Fica nepozdávalo. "Sa tam Robert Fico s Andrejom Dankom bratali. Všetkým hovorili, foťte nás. Mne, prepáčte, pripadali pod vplyvom alkoholu," uviedol Igor Matovič. 

No Fico sa aj mračil, keď očividne niečo vyčítal Erikovi Tomášovi, ktorý bol Ficovym mediálnym poradcom. Oslovili sme preto odborníčku na odčítanie z pier, aby nám prezradila, o čom sa dvojica baví. "Čo si to tam poslal? A to len tak...a až potom si sa pýtal?" pýtal sa Fico Erika Tomáša, ktorý stojí chrbtom ku kamere.

A dvojica si dopriala súkromie, kde Tomáš Ficovi niekoľko minút niečo vysvetľoval. "Dobre, dobre. Ona musí ísť preč potom," hovoril Tomášovi Fico. 

S Erikom Tomášom sa nám spojiť nepodarilo. No do debaty s Ficom sa zapojil aj odídenec zo Smeru a kritik pomerom v strane Marek Maďarič, ktorý neváha hlasovať s opozíciou. "Marek, Marek. Poď sem. Čau, poď si sadnúť," povedal Fico Maďaričovi. V tomto momente sa Erik Tomáš a zdvihol. Prekvapivo to bol expremiér, ktorý diskusiu inicioval. Marek Maďarič uviedol, že sa o ústavných sudcoch nebavili. "Nemám od neho informácie," uviedol Marek Maďarič. 

Pozrite si celé video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy