Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pellegrini otvorene kritizuje Smer: Nesúhlasím s tým, ako sa zachoval náš poslanecký klub
Zdielať na

Pellegrini otvorene kritizuje Smer: Nesúhlasím s tým, ako sa zachoval náš poslanecký klub

Google News Button Sledovať správy

KOŠICE / Slovenský premiér Peter Pellegrini nie je spokojný s výsledkom voľby ústavných sudcov.

"Myslím si, že sme mali k voľbe pristúpiť zodpovednejšie. Pevne verím, že  bude čo najskôr vypísaná nová voľba," uviedol Peter Pellegrini. Zároveň dodal, že nebude iniciovať mimoriadne rokovanie vlády či prerokovanie v skrátenom legislatívnom konaní zákona, ktorý by predĺžil obdobie tým, ktorí sú dnes ešte na súde. 

"V modernom štáte v demokratickom, v 21. storočí, pri fungujúcich vzťahoch, pri fungujúcej koalícii, koalícia má mať silu a možnosť nájsť zhodu na toľkých sudcoch, aby bol súd funkčný,“ povedal Pellegrini.

"Ja nesúhlasím s tým, ako sa zachoval klub našej vlastnej strany, ktorý sa spolupodieľal na tom, že od zajtra bude Ústavný súd Slovenskej republiky bude nefunkčný a nebude si môcť plniť svoje ústavné právomoci... S tým sa ja aj ako občan Slovenskej republiky a ako premiér nemôžem stotožniť. Veľmi otvorene sa k tomu aj kriticky budem vyjadrovať," dodal Pellegrini. 

"Pevne verím, že  bude čo najskôr vypísaná nová voľba a že všetci zodpovední politici, ktorí berú plat za to, aby zodpovedali za funkčnosť všetkých orgánov v tomto štáte, nájdu zhodu a zabezpečia, aby ústavný súd, ktorý je garantom demokracie a ústavnosti v tejto krajine bol plne funkčný a mohol si plniť svoje úlohy,“ povedal Pellegrini.

Predseda najsilnejšej politickej strany Robert Fico sa k voľbe ústavných sudcov nevyjadril: 

​Kým Fico útočil na novinárov, Béla Bugár s Andrejom Dankom a Andrejom Hrnčiarom dobre v pléne počas voľby zabávali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy