Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Glváč podáva trestné oznámenie na Igora Matoviča
Zdielať na

Glváč podáva trestné oznámenie na Igora Matoviča

Zdroj: noviny.sk

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Tlačová beseda Igora Matoviča (OĽaNO) je podľa podpredsedu NR SR Martina Glváča hnoj. Na tej sa poslanec ostro vyjadroval k jeho kontaktom s obvinenou v prípade vraždy Jána Kuciaka Alenou Sz.

Ako sa uvádza v stanovisku Glváča, daňový kriminálnik a usvedčený klamár vôbec nevie, o čom hovorí. "Podávam trestné oznámenie a toto si tento vagabund na povale u svojej babky už neukryje. Páni Matovič a Lipšic (OĽaNO - NOVA) verejnosť neoklamú. Vystúpenie Matoviča dokázalo, že tu funguje organizovaná skupina s jediným cieľom, prekryť randenie Daniela Lipšica s podozrivou A. Zs. Je nechutné, že po tom všetkom sa účelovo ponúkol Kuciakovcom, aby mal prístup k spisu ako ich advokát. Vyzývam Matoviča, aby okamžite vysvetlil túto nehoráznosť,“ píše Glváč v stanovisku.

​Matovič totiž vyzval premiéra Petra Pellegriniho, aby Glváča stiahol zo všetkých funkcií, po tom, čo vyšlo najavo, že komunikoval na sociálnej sieti s objednávateľkou vraždy novinára a jeho priateľky.

Matovičovci sklapnú

Na základe výzvy generálneho prokurátora sa Glváč nebude ďalej verejne vyjadrovať vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu, ktoré má podľa neho evidentne niekto záujem manipulovať a mariť. "Na rozdiel od pána Lipšica, som ja na podozrivé kontakty upozorňoval príslušné orgány, postupoval som podľa ich pokynov a vždy za prítomnosti tretích osôb. Ako právnik viem, kedy budem môcť povedať viac a garantujem, že matovičovci potom sklapnú,“ zdôrazňuje Glváč, podľa ktorého je zaujímavé, že sa poslanec neobracia so svojou výzvou na Daniela Lipšica, ani na Juraja Drobu, Richarda Sulíka, ktorý raňajkoval u Mariana Kočnera, či ďalších.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu Igora Matoviča: 

Stiahnutie Glváča 

Podpredseda parlamentu Martin Glváč nemá podľa predsedu OĽaNO Igora Matoviča právo zastávať vysoký ústavný post po tom, čo vyšlo najavo, že komunikoval na sociálnej sieti s objednávateľkou vraždy novinára a jeho priateľky. Matovič vyzval premiéra Petra Pellegriniho, aby Glváča stiahol zo všetkých funkcií. Ak tak neurobí, je len bábkou v rukách Roberta Fica. "Verím, že nedovolíte, aby zastával také posty človek, ktorý si písal s mafiánskou štetkou,“ vyhlásil. Zároveň Matovič vyzval predsedu NR SR Andreja Danka, aby nechal Glváča odvolať z funkcií v NR SR.

Alena Zs., obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka, mala kontaktovať počas života viaceré osobnosti z politického spektra. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy