Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Z kaštieľa pobrali zbrane aj delá. Chystajú v ňom výjazdové zasadnutie vlády
Zdielať na

Z kaštieľa pobrali zbrane aj delá. Chystajú v ňom výjazdové zasadnutie vlády

Google News Button Sledovať správy

SNINA / Už o pár dní sa v Snine uskutoční výjazdové rokovanie vlády. Kvôli prípravám musia v miestnom kaštieli z bezpečnostných dôvodov premiestniť expozíciu.

Zasadnutie vlády bude prebiehať v priestoroch sninského kaštieľa. Z toho dôvodu museli asi dve tretiny historickej expozície premiestniť do náhradných priestorov. Vrámci príprav na rokovanie bolo najnáročnejšie vypratať časť venovanú histórii prvej a druhej svetovej vojny. Premiestniť museli stovky exponátov. "Je tam vrtuľa z bojového lietadla, granát, ktorý váži sto kíl. To bolo množstvo vecí. Na stenách boli šable a pušky, tak aby to nebolo zasadnutie medzi zbraňami. Z technického a bezpečnostného hľadiska to bolo potrebné vypratať," priblížil práce Daniel Andraško, riaditeľ Mestského a osvetového strediska v Snine.

​Vláda má na programe viacero bodov, medzi nimi aj prijatie akčného plánu pre okres Snina. "Ide o plán, ktorý bude v horizonte piatich rokov naplnený, ide o vytvorenie pracovných miest a celkovú pomoc regiónu," vysvetlil Michal Vohar, prednosta Okresného úradu v Snine. Po zasadnutí vlády sa všetky exponáty vrátia na svoje miesto. Vláda mohla rokovať na mestskom úrade, v osvetovom stredisku, no napokon padol výber na túto národnú pamiatku. Klasicistický kaštieľ z 18. storočia pred pár rokmi zrekonštruovali za európske peniaze.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy