Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poznáme dátum odchodu Roberta Kaliňáka z postu poslanca aj to, čomu sa chce venovať ďalej
Zdielať na

Poznáme dátum odchodu Roberta Kaliňáka z postu poslanca aj to, čomu sa chce venovať ďalej

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Hovorca Národnej rady Slovenskej republiky Tomáš Kostelník pre TV JOJ potvrdil, že poslanec Robert Kaliňák sa mandátu poslanca národnej rady vzdá 31. decembra 2018. Trojnásobný minister vnútra, teraz už exminister podľa vlastných slov zatiaľ nevie, či v politike končí definitívne. V strane Smer-SD ale zostáva.

"Bol som dnes odniesť list s tým, že sa to uzatvára na konci roka," povedal Kaliňák s tým, väčšinu svojho času chce odteraz venovať deťom. "Jedna z vecí, ktorá mi za posledné obdobie vadí je, že sa snaží navŕšiť balast výmyslov, ktoré sú od reality mimoriadne ďaleko a chcem trochu zreálniť, čo Smer-SD urobil, za čo je naozaj zodpovedný a čo sú veci, ktoré nesúvisia s pravdou. Popritom bola vždy mojou obľúbenou témou všeobecná obhajoba ľudí, čiže advokátska licencia je tá, ktorá sa dostane na svetlo sveta," načrtol Kaliňák svoje ďalšie fungovanie.

Podľa svojich slov sa fungovania v Smere-SD nevzdáva. "Každý má dnes svoju úlohu. Noví, mladí politici prišli do vlády, výsledky sú výborné, k tomu patria nejaké politické problémy. Akonáhle sú ale problémy založené na výmysloch a demagógii, tak sa niekto musí chytiť aj lopaty, tej práce, na ktorú nie je čas, keď robíte výkonnú politiku. Chcem si teda zobrať na starosti obranu a obhajobu záujmov, ktoré Smer-SD má," povedal. 

​V rozhovore pre TV JOJ sa ešte v lete vyjadril, "že sa chce viac venovať rodine, aby jeho deti vedeli, že okrem mamy existuje aj otec."

Celý rozhovor s Robertom Kaliňákom.

Predseda NR SR Andrej Danko sa exkluzívne pre TV JOJ vyjadril k odchodu Roberta Kaliňáka z parlamentu. "Konkrétnu informáciu k odstúpeniu Roberta Kaliňáka nemám. Overím si ju, a následne som samozrejme povinný akceptovať jeho rozhodnutie. V každom prípade som z toho troška prekvapený," vyjadril sa šéf parlamentu. 

Pre opozičnú stranu OĽaNO bol Kaliňák neschopným. "Robert Kaliňák mal vo svojom rezorte obrovské kauzy. Pri poslednej z nich, únose cudzieho štátneho príslušníka bolo na operáciu cudzej tajnej služby zneužité vládne lietadlo a pravdepodobne aj policajti. Tieto fakty svedčia o tom, že buď bol Robert Kaliňák neschopným ministrom, ktorý svoj rezort nemal pod kontrolou, alebo o všetkom vedel, čo je ešte horšia alternatíva. Okrem iného počas svojho pôsobenia na poste ministra vnútra obchodoval s daňovým podvodníkom Bašternákom. Vzdanie sa mandátu je minimálnym gestom slušnosti voči občanom Slovenskej republiky. Toto gesto však prichádza dosť neskoro," uviedla v stanovisku Veronika Remišová, predsedníčka poslaneckého klubu OĽANO. 

Robert Kaliňák oznámil svoj odchod vo štvrtok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy