Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vysoko rizikový zásah policajtov. Mali prísť zneškodniť šišku z borovice
Zdielať na

Vysoko rizikový zásah policajtov. Mali prísť zneškodniť šišku z borovice

Archívna reportáž

CÔTES / D´ARMOR - Prekvapivo skončilo pátranie francúzskych policajných pyrotechnikov po granáte, ktorého nález na jednej z bretónskych pláží ohlásila všímavá žena. Namiesto neho nakoniec našli šišku z borovice, ktorú si žena s výbušnou zbraňou pomýlila.

Kuriózny zásah opísala prostredníctvom sociálnej siete polícia departmentu Côtes-d'Armor, ktorý leží v severnej časti bretónskeho polostrova, a nešetrila pritom humorom. "Vysoko rizikový zásah" zahájili policajti potom, čo ich akási žena, ktorá očividne nemala skúsenosti z detských letných táborov a šiškových vojen, telefonicky upozornila na granát na pláži pri mestečku Saint-Cast-le-Guildo, ako uviedlo idnes.cz
"Na mieste bolo s obozretnosťou začaté vyšetrovanie. Po niekoľkých minútach hľadania ale stále žiadna výbušnina," opísala polícia. Pyrotechnici nakoniec museli kontaktovať oznamovateľku a požiadať ju, aby im prišla ukázať presné miesto výskytu údajného granátu. "Nakoniec sa ukázalo, že to bola borovicová šiška," vysvetlila na sociálnej sieti polícia. "So všetkou opatrnosťou bola odstránená a pláž je opäť prístupná," dodali sa strojenou vážnosťou bretónski policajti.
Osemročný chlapec narazil na muníciu za domom. Netušil o čo ide a do granátu búchal palicou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy