Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Poslanci si platy nezmrazili. Od nového roka si prilepšia o viac ako 1000 eur
Zdielať na

Poslanci si platy nezmrazili. Od nového roka si prilepšia o viac ako 1000 eur

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Potichu a bez veľkých sporov nakoniec tému zmrazovania platov poslancov nechali v koalícii vyšumieť. Znamená to, že od prvého januára si naši poslanci po desiatich rokoch prilepšia v hrubom o viac ako 1000 eur.

Kým témy ako je kontrolovaná migrácia vyvolávali v parlamente predošlý týždeň veľké emócie, zamestnávanie cudzincov malo pokojný priebeh. Oveľa väčšie vrásky robia niektorým správy, že poslanci budú mať od 1. januára platy vyššie o viac ako 1000 eur v hrubom. Keďže vládna koalícia nepripravila zákon, ktorý by poslancom platy zmrazil, alebo aspoň upravil.

"Mali sme možnosť vyriešiť to normálne, nebola vôľa, no tak to je zodpovednosť niekoho iného," vyjadril sa predseda koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár.  

"No a teraz je pán Fico poslanec Národnej rady, čiže zrejme potrebuje vyšší plat, takže už s tým súhlasia," dodáva poslankyňa Soňa Gaborčáková (OĽaNO). Poslanci už túto zmenu zrejme nestihnú a vyzerá to tak, že na to nie je ani politická vôľa. A tak po 10 rokoch poslanci nebudú mať platy zmrazené, ale porastú. Plat sa im tak zvýši na takmer 4500 eur mesačne. 

Ľudia z Podolínca majú v predvianočnom čase úplne iné starosti. Nevedia ešte, z čoho nakúpia vianočné darčeky. Správa, ktorá prichádza z parlamentu ich preto nepotešila. "Nie je to pekné. My dôchodcovia nemáme, dajú nám pár šupiek a hotovo. Ale nič proti tomu neurobíme, oni si zvolia, oni si schvália."  

Pozrite si staršiu reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy