Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sulík nebude viac kandidovať do Európskeho parlamentu, oznámil na kongrese strany
Zdielať na

Sulík nebude viac kandidovať do Európskeho parlamentu, oznámil na kongrese strany

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda SaS Richard Sulík v sobotu na kongrese strany oznámil, že nebude viac kandidovať do Európskeho parlamentu. Sulík bol europoslancom od roku 2014.

Ako povedal predseda SaS Richard Sulík, chce vyhrať parlamentné voľby a stať sa premiérom, preto sa už nebude uchádzať o miesto europoslanca. Predstavil ale kandidátov zo svojej strany na túto pozíciu, a to Eugena Jurzycu, Alojza Baránika a Luciu Ďuriš Nicholsnovú. Lídrom kandidátky bude práve Jurzyca. Ten do SaS prešiel v minulom volebnom období z SDKÚ-DS. "Eugen je naša ekonomická hlava,“ povedal Sulík s tým, že pri krachu SDKÚ-DS mu trvalo presviedčanie Jurzycu takmer rok a pol. "SaS musí mať v Bruseli zdatného ekonóma,“ konštatoval. Na eurokandidátku strana nominovala aj experta pre eurofondy Jána Rudolfa, ktorý sa dlhodobo venuje problematike EÚ a nie je členom strany.

Liberáli schválili aj ďalších jedenásť kandidátov. Ich mená však zatiaľ strana nezverejnila. SaS pripravila 27 návrhov, ako by sa Európska únia zreformovať, pretože členstvo v Únii je pre Slovensko kľúčový záujem. Opatrenia SaS zhrnula do Manifestu slovenského eurorealizmu.

Okrem Smeru a Kotlebu definitívne nebude spolupracovať s SNS. "Po tom, čo všetko kapitán povystrájal za posledný čas." Ďalej dodal, že sa už nemôžu spoliehať na mesiášov ako bol Radoslav Procházka, a preto odmieta čakať na rozhodnutie Andreja Kisku a jeho vstup do politiky. Podľa jeho slov už za posledných 18 mesiacov zmenil názor niekoľkokrát. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy