Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Parlament neodvolal Danka z funkcie
Zdielať na

Parlament neodvolal Danka z funkcie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / NR SR neodvolala predsedu parlamentu Andreja Danka z funkcie. Za jeho odvolanie hlasovalo 61 poslancov. Proti jeho odvolaniu bolo 26 zákonodarcov a hlasovania sa zdržal jeden.

Na odvolanie Danka z funkcie bolo potrebných 76 hlasov poslancov. V tajnom hlasovaní hlasovalo 90 poslancov. Dva hlasy boli neplatné. Na hlasovaní sa nezúčastnili poslanci strany Most-Híd, ale ani viacerí poslanci Smeru-SD.

Zákonodarcovia rokovali o odvolaní Danka od 9:00. Návrh, ktorý podala opozícia, predstavila podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová. Dôvodom na odvolanie predsedu parlamentu je podľa opozičných poslancov Dankova rigorózna práca, ktorá je údajne plagiátom. Celé odvolávanie sme sledovali ONLINE.

Predseda NR SR Andrej Danko ďakuje poslancom SNS a koaličným partnerom za prejavenú dôveru. Ako novinárom povedal jeho hovorca Tomáš Kostelník, výsledok hlasovania nie je pre Danka prehra, pretože hlasovalo za neho 26 zo zúčastnených poslancov. "To znamená, že dôveru má,“ povedal s tým, že neúčasť koaličných poslancov bola dohodnutá taktika, ktorá bola naplnená aj neúčasťou na hlasovaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy