Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V parlamente je rušno. Jednou z tém sú podozrenia Roberta Fica
Zdielať na

V parlamente je rušno. Jednou z tém sú podozrenia Roberta Fica

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Hoci parlament v utorok nerokuje, je v ňom rušno. A to nielen pre skupinky návštevníkov z radov verejnosti. Bohatý program na rokovanie majú totiž dva parlamentné výbory.

O peniazoch sa rozprávajú poslanci nielen na rokovaniach výboru pre kultúru a média, ale aj na výbore pre obranu a bezpečnosť. Témou je totiž štátny rozpočet pre jednotlivé rezorty, ktoré spadajú pod tieto výbory. 

Na výbore pre obranu a bezpečnosť sú ale aj ďalšie dôležité témy. Napríklad zákon o voľbe policajného prezidenta, o ktorom sa bude diskutovať a v súčasnosti sú stále otvorené niektoré otázky, čo sa týka nového policajného prezidenta, na čom sa nevedela zhodnúť ani samotná vládna koalícia Opozícia má v tomto bode viaceré výhrady a pozmeňovacie návrhy sú rovnako pripravené. Otázne ostáva, nakoľko sa budú vedieť zhodnúť. 

​V každom prípade kulminuje v parlamente aj téma vyjadrení Roberta Fica pre český portál, kde hovoril o tom, že má podozrenia na organizátorov pochodov "Za slušné Slovensko". Tie informácie podľa niektorých opozičných poslancov vyzerajú tak, ako by ich mal z prostredia zrejme buď tajných služieb alebo iných takýchto zdrojov. V každom prípade vyvolávajú mnohé otázniky, ako je možné, že takéto informácie bývalý premiér Robert Fico má, že nimi disponuje. 

Niektorí opoziční poslanci dokonca hovoria o potrebe zvolať práve preto mimoriadny výbor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy