Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
O novom zákone voľby policajného prezidenta sa rozhodne budúci týždeň
Zdielať na

O novom zákone voľby policajného prezidenta sa rozhodne budúci týždeň

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Stredajšie rokovanie vlády sa po minulom týždni nesie v pomerne diétnejšom duchu. Napriek tomu môžeme povedať, že na programe mali ministri cez 30 bodov.

Rokovanie začalo, ale už o 9 hodine ráno zasadnutím bezpečnostnej rady, keďže na rokovaní vlády, ktoré nasleduje hneď po ňom, je viacero utajených materiálov vo vyhradenom režime. Rokovanie vlády sa potom začalo neskôr ako obvykle, o 10:00. Že je tých bodov menej bolo vidieť aj v tom, že tu máme viac štátnych tajomníkov ako ministrov.

V každom prípade, čo je isté o policajnom prezidentovi, teda o novom zákone na jeho voľbu sa bude rokovať až na budúci týždeň. Napriek tomu, že už koalícia dospela k dohode. Z tých ďalších zákonov, ktoré má dnes vláda na stole, je to napríklad materiál o počte zdravotníckych pracovníkov, ako aj o ďalších možnostiach ako ich motivovať, a teda zlepšiť im podmienky pre prácu. Sú tam materiály aj o lesnom hospodárstve, potom materiál, ktorý hovorí o tom, aké zahraničné cesty čakajú našich ministrov. 

Jeden z prekvapivých materiálov je aj ten, ktorý hovorí o vymenovaní podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie, keďže okolo toho bolo  horúco na minulotýždňovom rokovaní vlády, keďže predseda úradu stiahol svoju nomináciu Juraja Bugalu, keďže sa objavili viaceré pochybnosti o jeho nestrannosti a minulosti.

Napriek tomu prichádza Miroslav Hlivák na Úrad vlády s tou istou nomináciou a vyjadrenie, že prečo sa tak rozhodol a či vláda schváli Juraja Bugalu na post podpredsedu ÚVO, sa dozvieme po skončení rokovania vlády. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy