Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Boj medzi Ficom a Kiskom sa vyostruje. Expremiér navrhol prezidentovi dve možnosti
Zdielať na

Boj medzi Ficom a Kiskom sa vyostruje. Expremiér navrhol prezidentovi dve možnosti

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po posledných udalostiach, ktoré sa vyostrili kauzou Vietnamca, si prezident nedal servítku pred ústa a označil situáciu na Slovensku za návrat do mečiarizmu. To spustilo spŕšku krížových reakcií medzi prezidentskou kanceláriou a stranou Smer-SD.

Po tom, ako sa prezident ostro vyjadril k súčasnej situácii v krajine po kauze Vietnamec a označil ju za návrat k mečiarizmu, reakcie nenechali na seba dlho čakať. Tá prvá prišla od samotného premiéra Petra Pellegriniho, s ktorým mal zo začiatku jeho mandátu prezident zdanlivo dobré vzťahy. "Toľko negatívneho, čo dokáže hlava štátu porozprávať na vlastnú krajinu v priebehu jedného roka, ma veľmi mrzí," vyjadril sa premiér pre denník Plus JEDEN DEŇ. 

"U mňa pohár trpezlivosti pretiekol. Vyprosím si, aby prezident rozprával o tom, že sme mafiánsky štát," dodal. 

Pellegrini má stále šancu

Hovorca prezidenta Roman Krpelan premiérovi obratom odkázal, že jeho situáciu síce chápe, ale ešte má šancu vystúpiť z tieňa. "Premiér Pellegrini je v ťažkej situácii, lebo je členom strany, ktorá podľa nemeckých vyšetrovateľov pomohla Vietnamu uniesť človeka. Stále má šancu sa od toho dištancovať a ukázať, že nie je len bábkovým premiérom." 

Odstúpenie prezidenta

Bývalý premiér Robert Fico sa zastal svojho nástupcu a na slová z prezidentskej kancelárie reagoval na sociálnej sieti. "Nepoznám žiadneho prezidenta v Európe, ktorý by tak útočil a očierňoval vlastnú krajinu ako Andrej Kiska," začal svoj preslov Fico s tým, že prezidenta označil za podvodníka. "Kiska cez svojho hovorcu opäť prekročil všetky práva a slušnosť," povedal, pretože vraj bez akýchkoľvek dôkazov obvinil ich stranu z účasti na únose Vietnamca. 

Fico prezidentovi navrhol dve možnosti. "Ak nechce skončiť ako najsmutnejší prezidentský príbeh, má dve možnosti. Buď prestane politikárčiť a bude sa riadne venovať svojmu úradu, alebo nech okamžite odstúpi a vstúpi do politického ringu," dodal na záver. 

Pozrite si celý prejav Roberta Fica: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy