Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
SNS: V SaS sa zbláznili, robia si reklamu na operačnej sále
Zdielať na

SNS: V SaS sa zbláznili, robia si reklamu na operačnej sále

Zdroj: Facebook.com/Slovenská národná strana

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslankyňa Národnej rady za SaS Janka Cigániková v stredu zverejnila na svojom profile na sociálnej sieti fotku priamo z operačnej sály. V statuse sa pochválila, že počas leta stážuje v nemocnici a prizvali ju na operáciu obličiek. Na zverejnenú fotku rýchlo reagovala vládna strana SNS, ktorá to označila za nezodpovedné a dodala, že v SaS sa zbláznili a robia si na operačnej sále PR.

Na zverejnenej fotke vidieť operáciu obličiek. Ako poslankyňa v statuse informovala, na operáciu sa dostala vďaka stáži v jednej zo štátnych nemocníc, na ktorej je počas celého leta. Chce sa vraj konfrontovať s reálnou praxou a vypočuť si ľudí, ktorí tam pracujú. 

Janka Cigániková v stredu absolvovala dokonca dve operácie. V oboch prípadoch to boli operácie obličiek. "Pri prvej na mňa prišli na chvíľku návaly tepla, trošku som to predýchala a potom už úplná pohoda. Postavila som sa za chrbát operatéra a pozerala celý proces z vyvýšeného stolčeka, ktorý mi pridelili," píše poslankyňa na sociálnej sieti.

Cigániková by sa vo štvrtok mala zúčastniť ďalšej operácie v nemocnici - tentokrát operácie s robotom, ktorý je podľa nej jediným na Slovensku.

Ostrá kritika SNS

Pod fotkou na profile Cigánikovej, ktorý aktuálne sleduje viac ako 2 600 ľudí, sa objavili väčšinou pozitívne komentáre. Od koaličnej Slovenskej národnej strany si však poslankyňa vyslúžila veľkú kritiku. Už o necelé dve hodiny SNS zverejnila na svojom oficiálnom profile na Facebooku status, v ktorom fotku Cigánikovej ostro odsúdila.

"Je to nehorázne, aby si niekto odfotil selfie na mieste, kde je potrebné mať maximálnu pokoru a úctu k telu a následne sa ňou chválil na sociálnych sieťach," píše SNS v reakcii.

Podľa Štefana Zelníka zo SNS je to nezodpovedné ako zo strany Cigánikovej, tak zo strany vedenia nemocnice, či pracoviska operačných sál. Podľa Zelníka musí byť v operačných sálach maximálna sterilita. Konanie Cigánikovej označil poslanec za nehoráznosť a ničím neospravedlniteľný exhibicionizmus. 

Štefan Zelník uviedol, že v stredu volal predsedovi Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Tomášovi Haškovi a požiadal ho o prešetrenie. Zelník tiež chce, aby Haško o tomto prípade informoval Výbor NR SR pre zdravotníctvo.

Do "terénu" ale nevyšla len poslankyňa NR SR. Pred pár dňami navštívila farmu pri Púchove ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. Skontrolovala kozy, žatvu a vychválila podnik. Pozrite sa sami: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy