Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pellegrini: Nič také dramatické sa nestalo, aby ľudia museli ísť opäť do ulíc
Zdielať na

Pellegrini: Nič také dramatické sa nestalo, aby ľudia museli ísť opäť do ulíc

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Na protestných udalostiach sa stretli poľnohospodári, ktorí prišli na ťažkých strojoch až do hlavného mesta, spolu s nespokojnými občanmi, ktorí vyslovili nevôľu s postupom vyšetrovania smrti novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

Premiér Peter Pellegrini sa v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy vyjadril k momentálnej situácii na Slovensku. Podľa jeho slov je neprijateľné priživovať sa na politickom pnutí, ktoré momentálne vládne v spoločnosti. "Netuším, prečo organizátori Za slušné Slovensko opäť volali ľudí do ulíc, pretože nič také dramatické sa nestalo, aby bol na to dôvod," vyjadril svoju nevôľu premiér. Za konaním vidí aj to, že viacerí z organizátorov sa uchádzajú o mandáty v komunálnych voľbách a zhromaždenia využívajú ako súčasť predvolebnej kampane. "Ja im to neberiem, majú na to právo, ale tak k tomu budem aj pristupovať," povedal premiér.

Peter Pellegrini vyjadril aj nesúhlas so spôsobom protestu zástupcov slovenských poľnohospodárov a odmietol, že by sa s ministerkou pôdohospodárstva Gabrielou Matečnou (SNS) báli prísť medzi farmárov. "Nie sme povinní sa zúčastňovať teatrálnych stretnutí a sadnúť si za kocky slamy na Tyršovom nábreží, nie sme tu v banánovej republike, máme tu predsa určité štandardy," upozornil. "Ak chcú farmári riešiť problémy, musia sa stretávať s rezortmi, ktoré tie problémy riešiť vedia. Čo asi tak vyriešili v Prezidentskom paláci? No nič," povedal Pellegrini. Zároveň dodal, že na Slovensku sú desaťtisíce poľnohospodárov, ktorí sa nechcú zúčastniť na danej forme protestu. "Tí, ktorí prišli do Bratislavy, si musia uvedomiť, či chcú riešiť problémy, alebo robiť politiku," dodal Peter Pellegrini. 

​Stretnutie s poľnohospodármi, ktoré v minulosti premiér sľúbil, vo svojom vyhlásení aj potvrdil: "Prvý júlový týždeň sa vyberiem na východ Slovenska a chcem zájsť na viacero malých fariem a porozprávať sa s farmármi o ich problémoch, o reálnej situácii, tam nech mi to povedia priamo tí, ktorí tam pracujú." Zároveň ale dodal, že ultimáta zo strany poľnohospodárov nepovedú k riešeniu krízovej situácie. 

Súvisiace články