Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Smer-SD plánuje platiť obedy deťom v predškolskom veku i na základnej škole
Zdielať na

Smer-SD plánuje platiť obedy deťom v predškolskom veku i na základnej škole

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Štát zaplatí stravovanie deťom v predškolskom ročníku materskej školy a všetkým deťom na základnej škole. Uviedli to predstavitelia strany Smer-SD na svojej tlačovej konferencii, kde ohlásili ďalšie sociálne opatrenia strany.

Smer-SD navrhuje platiť stravovanie deťom v poslednom ročníku materskej školy a deťom na základnej škole. Malo by to stáť 106 miliónov eur. Okrem toho ohlásili predstavitelia strany aj plán zvýšiť vianočný príspevok pre dôchodcov na dvojnásobok. V súčasnosti sa príspevok pohybuje v sume od 27 do 85 eur, no po novom by sa výška príspevku vyšplhala na 170 eur. Zdvojnásobiť chcú aj počet ľudí v kúpeľoch. Pobyt bude tiež hradiť štát, na čo má vyčlenených 10 miliónov eur. Celková hodnota balíčka sociálnych opatrení vyjde na vyše 191 miliónov eur každý rok. Realitou by sa mal stať v predvolebnom roku. 

Smer na tlačovke, kde predstavil nové sociálne opatrenia, oznámil aj to, že plánuje zdvojnásobiť počet ľudí pacientov v kúpeľoch, ktorým pobyt preplatí štát. Celý balík opatrení, ktorý Smer predstavil má stáť vyše 170 miliónov eur.

Opozícii sa nepáči, že chce Smer-SD podporiť všetky deti. Viacerí vysvetlili, o čo Smeru-SD ide."O predvolebnú kampaň za štátne peniaze. Ako inak nazvať to, že obedy dostanú aj deti rodičov, ktorí na to nie sú odkázaní," uviedla strana OĽaNO. 

Tlačovú konferenciu strany Smer-SD sme vysielali NAŽIVO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy