Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Danko: Ak nás oklamali, SNS bude žiadať, aby sa náš veľvyslanec vo Vietname vrátil domov
Zdielať na

Danko: Ak nás oklamali, SNS bude žiadať, aby sa náš veľvyslanec vo Vietname vrátil domov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ak sa preukáže, že Vietnam oklamal Slovensko, Slovenská národná strana (SNS) bude žiadať veľvyslanca SR vo Vietname, aby sa vrátil domov na Slovensko. Vyhlásil to v rozhlasovej relácii RTVS Sobotné dialógy predseda parlamentu a šéf Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Danko reagoval na medializované informácie o únose vietnamského občana z Nemecka údajne cez Slovensko s použitím slovenského vládneho špeciálu. "Ak by sa to dialo, je to nehorázne, ak by si to niekto dovolil, musí zhniť v base," povedal.

Prejaviť súčinnosť 

Danko informoval, že požiadal štátneho tajomníka rezortu diplomacie za SNS Lukáša Parízeka, aby bolo ministerstvo v kontakte s veľvyslancom Vietnamskej republiky na Slovensku. "Je veľmi dôležité poskytnúť všetky technické a iné informácie, aby sa Slovensko zbavilo tohto podozrenia," povedal Danko s tým, že Slovensko by nemalo mať poškodené meno v zahraničí. "Nepodliehajme nepotvrdeným informáciám," dodal. Danko vyhlásil, že vylučuje spoluprácu Slovenska na tomto únose.

Sulík spochybňuje 

Líder opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík sa domnieva, že je vylúčené, aby slovenská vláda nevedela, ak bol spomínaný vietnamský občan na palube vládneho špeciálu. "Všetko naznačuje tomu, že na palube bol," povedal Sulík. Sulík považuje za nehoráznosť, ak naša spriatelená krajina Nemecko rieši niekomu azyl a a my by sme spolupracovali na únose s vietnamskou tajnou službou. Dnes má Slovensko podľa neho nie veľmi dobré meno v zahraničí.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy