Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Koaliční poslanci o Sákovej. Solymos si nie je istý, Gajdoš nemá problém s nikým
Zdielať na

Koaliční poslanci o Sákovej. Solymos si nie je istý, Gajdoš nemá problém s nikým

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Štátna tajomníčka ministerstva vnútra Denisa Saková v stredu vo svojej funkcii skončila, aby ju mohol vo štvrtok prezident vymenovať do funkcie ministerky vnútra. Prezident aj opozícia už v utorok tlmočili svoje výhrady a svoje povedali aj občianske iniciatívy, podľa ktorých je Saková zodpovedná za premrhané peniaze z IT tendrov.

Nominácia navyše podľa nich situáciu neupokojí, pretože budúca ministerka bola pravou rukou bývalého ministra Kaliňáka. "Neviem či to upokojí situáciu. Keď to čítam, počúvam tak si nie som istý," povedal minister životného prostredia László Solymos.

"Trochu mi to vadí, i keď to chápem, že hneď v momente čo ešte ani nenastúpila nová ministerka, tak je za Kaliňáka v sukni. Chápem prečo, ale keď nedáme novým politikom trochu priestoru, tak dopadneme zle," povedal splnomocnenec vlády pre rómske komunity Ábel Ravasz.

"S každým ministrom vo vláde serióznym spôsobom pracujem, ani jeden z ministrov vo mne nevyvolal nevôľu alebo apatiu spolupracovať, práve naopak," dodal minister obrany Peter Gajdoš.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy