Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pellegrini chce nového ministra vnútra už v najbližších dňoch. Kandidátov ale neprezradil
Zdielať na

Pellegrini chce nového ministra vnútra už v najbližších dňoch. Kandidátov ale neprezradil

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Peter Pellegrini po rokovaní vlády predstúpil pred novinárom a oznámil, že ministra vnútra, ktorého post zatiaľ zastáva on sám, by chcel vymenovať už v najbližších dňoch. O tom, aké meno sa na funkciu ministra vnútra zvažuje zatiaľ reagovať nechcel.

Pellegrini pripomenul, že post ministra vnútra patrí novej politickej strane. "Pre mňa bude dôležité, aby ten kto nastúpi na čelo ministerstva vnútra, bude mať schopnosti a vedomosti na to, aby takýto enormne veľký rezort riadil," uviedol premiér s tým, že by si želal, aby sa políciou zaoberal nový policajný prezident a ostatným veciam, aby sa venoval nový minister vnútra. 

"Pre mňa bude dôležitejšie to, kto bude dočasným policajným prezidentom, aby sme nevzbudzovali opäť podozrenie, že je polícia riadená niekým, kto má nejaké prepojenia, styky rodinného, biznisového alebo politického charakteru. Od nového ministra očakávam, že sa od polície dá nabok a bude sa venovať verejnej správe, hasičským, záchranných zborom, horskej službe, klientskym centrám a debyrokratizácii," načrtol svoju predstavu Pellegrini. 

Premiér Pellegrini uviedol, že po hektickom období, kedy vláda akoby stála na mieste si môžu ministri vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce. ​Chcel, aby ciele vlády smerovali k riešeniu problémov ľudí a zlepšovaniu ich života. 

Pellegrini ministrov poveril zostavením dvoch zoznamov, pričom jeden bude obsahovať kroky, ktoré chcú ministri vo svojich rezortoch stihnúť do konca roka a druhý, ktorý bude obsahovať priority do konca volebného obdobia. Okrem toho chce Pellegrini v priebehu mája navštíviť každé ministerstvo. 

Pellegrini načrtol, že by chcel sociálny balíček vo výške 600 miliónov eur, ktorý novej vláde podľa neho bude musieť stačiť. Vláda ale podľa neho naďalej ráta s tým, že do roku 2020 bude mať Slovenská republika vyrovnaný rozpočet. Sľúbil tiež výraznejšie navýšenie platov verejných a štátnych zamestnancov. 

Tlačovú konferenciu Petra Pellegriniho po rokovaní vlády sme vysielali NAŽIVO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy