Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Galka podozrievali, že dal odpočúvať, teraz má podozrenie, že odpočúvajú jeho
Zdielať na

Galka podozrievali, že dal odpočúvať, teraz má podozrenie, že odpočúvajú jeho

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Čelil podozreniam z nelegálneho odpočúvania, teraz sa sám cíti byť odpočúvaný. Bývalý minister obrany a poslanec NR SR Ľubomír Galko. Na sociálnej sieti zverejnil na status, podľa ktorého nejde len o odpočúvanie ale aj vyhrážanie. Nechce však prezradiť, o koho ide.

Ľubomír Galko tvrdí, že sa mu vyhrážajú: "Na mňa žiadne vyhrážky neplatia. Ani vyhrážky, ktoré by mohli ublížiť mojej rodine, mojim deťom , mojej manželke." Galko mal vraj informáciu o tom, že Ľudovít Makó sa má stať vysokým policajným funkcionárom. Dvom ľuďom povedal, že sa to chystá zverejniť v statuse, aby sa to nestalo, keďže ide o kontroverznú osobu. Povedal to Igorovi Matovičovi a Jozefovi Rajtárovi. Vraj v telefonickom rozhovore. Obaja poslanci nám potvrdili, že im povedal, čo chce urobiť: "Áno, dať ho do statusu, aby sa zabránilo tomu, aby sa tak stalo," povedal Jozef Rajtár. Igor Matovič dodáva: "Mi volal, že sa dozvedel, že šéf kriminálneho úradu finančnej správy má byť novým prezidentom alevo prvým viceprezitentom a že tú informáciu chce zverejniť na druhý deň."

Potom sa podľa Galka začali diať čudné veci. Na Facebooku zverejnil časť komunikácie Richarda Sulíka s verejnosti neznámou osobou: "Doslova vyhrážanie sa, že ak niečo zlé proti pánovi Makóovi poviem, alebo sa zle voči nemu vyjadrím, tak budem diskreditovaný obvinením z nejakého násilného trestného činu." V SMS správe sa píše: "Má byť nejaká dievčina, ktorá údajne bola znásilnená práve Galkom a je k tomu nejaký materiál. Prejdite si to, prosím." Igor Matovič aj Jozef Rajtár tvrdia, že o Galkovom zámere nikomu nehovorili. To podľa poslanca znamená, že niekto z nich bol odpočúvaný. Oveľa horšie však vníma údajné vyhrážky. "To môže byť naozaj len nejaká spravodajská hra, v ktorej nemusí byť ani ten pán Makó namočený. Teoreticky mohlo byť jeho meno zneužité," hovorí Ľubomír Galko, ktorý už má pripravených niekoľko ďalších krokov.

Pripomeňte si kauzu odpočúvania, ktorá sa týkala vtedajšieho ministra obrany Ľubomíra Galka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy