Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Robert Fico sa stále nevyjadril k predčasným voľbám
Zdielať na

Robert Fico sa stále nevyjadril k predčasným voľbám

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / K vládnej kríze a k možnosti predčasných volieb sa do týchto chvíľ nevyjadrila kľúčová osoba vo vláde, teda premiér Robert Fico. Vyjadrenie prisľúbil na pondelok, potom na utorok, ale v tejto chvíli vyzerá to tak, že to bude najskôr v stredu. Na úrade vlády si pritom politici od pondelka podávajú kľučky a rokujú.

To, čo platilo pred týždňom, už neplatí. Štyri dni sa premiér pred novinárov nepostavil. Ešte pred 20:00 dorazil Béla Bugár za premiérom na Úrad vlády, aby mu prezradil rozhodnutie strany. Kým Béla Bugár z centrály odišiel, a potom prišiel, aby informoval novinárov, reakciu premiéra novinári nezískali.

Z Úradu vlády odišiel po odvysielaní tlačovej besedy Bélu Bugára a o 23:00 prišla od Ficovej hovorkyňe SMS správa. "O ďalších krokoch budeme informovať zajtra. Termín a miesto spresníme," povedala hovorkyňa Beatrice Szabóová.

Už od rána si tu doslova podávali kľučky. Prichádzali, odchádzali a zase prichádzali. Nielen členovia vedenia strany, ale aj lídri vládnej koalície. Pred 14:00 prišla ďalšia SMS správa. "Všetky informácie poskytneme hneď potom, ako budú oficiálne dohodnuté," napísala hovorkyňa. Vyjadrenie premiéra do večera neprišlo. "Orgány strany Smer stále rokujú a keď budú známe závery, budeme o nich okamžite informovať," dodáva Szabóová. 

"Nikto nevie, prečo premiér nekomunikuje, sú zavretí v úzkom kruhu, ale predpokladám, že zvažujú najlepšie riešenie," uviedol sociológ Michal Vašečka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy