Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Situáciu vyriešia len predčasné voľby, vyhlásil predseda Mostu-Híd Béla Bugár
Zdielať na

Situáciu vyriešia len predčasné voľby, vyhlásil predseda Mostu-Híd Béla Bugár

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Strana Most-Híd chce rokovať s koaličnými partnermi o predčasných voľbách a dospieť k spoločnému rozhodnutiu. Členovia strany sa jednotne zhodli, že predčasné voľby by boli najlepším riešením.

V rámci zasadnutia republikovej rady Most-Híd, ktorá trvala 8 hodín boli načrtnuté rôzne alternatívy riešenia súčasnej situácie. Každý zo 16 členov vystúpil dvakrát a obsah uznesenia bol následne tlmočený koaličným partnerom. Predseda Mostu-Híd pripustil, že rokovania majú súčasne viesť k nájdeniu 90 poslaneckých hlasov na podporu skrátenia súčasného volebného obdobia.

Predseda Smeru-sociálnej demokracie, Robert Fico sa momentálne odmietol dohodnúť na predčasných voľbách, preto sa strana obráti na ostatných koaličných partnerov, konkrétne stranu SNS.

Béla Bugár, predseda strany Most-Híd uviedol: "Túto situáciu by vyriešili len predčasné voľby. Avšak do leta nie je reálne, aby sa predčasné voľby dokázali uskutočniť."

Podľa predsedu strany je dôležité, aby sa koaličné strany dohodli na predčasných voľbách. V opačnom prípade, môže aj tak dôjsť k predčasným voľbám, ale v tom prípade o nich nerozhodujú vládne strany, ale prezident.

Strana Most-Híd ešte údajne nerokovala s SNS a preto je predčasné sa k výsledkom vyjadrovať. Hoci hlasovanie bolo v rámci republikovej rady jednotné, Béla Bugár nevylúčil, že nech budú vysledky rokovania akékoľvek, časť strany môže odísť. 

Zároveň predseda strany potvrdil, že pozície ministrov sa nezmenia v prípade predčasných volieb. "Ak dôjde k dohode o predčasných voľbách, ministri zostanú na svojich pozíciách a rovnako aj ministerka Žitňanská." Podľa neho by predčasné voľby a súčasná situácia nemala byť nápomocná týmčo zneužívajú vraždu Jána Kuciaka a ani pomáhať tým, čo sa boja o svoj post. 

Súvisiace články