Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Odchod premiéra si viem predstaviť. Ostatné kroky sú nepostačujúce, tvrdí poslanec Šebej
Zdielať na

Odchod premiéra si viem predstaviť. Ostatné kroky sú nepostačujúce, tvrdí poslanec Šebej

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Republiková rada koaličnej strany Most-Híd v týchto chvíľach rokuje o ďalšom postupe v rámci koalície. Ako potvrdili viacerí delegáti republikovej rady, možnosti rekonštrukcie vlády či odchod Mosta-Híd z vládnej koalície sú stále otvorené.

Poslanec František Šebej prišiel v poobedňajších na republikovú radu Mostu-Híd. Ako sám uviedol, odchod Roberta Kaliňáka nie je dostačujúci a žiada o odchod strany z koalície. V prípade akýchkoľvek postupov, nevidí poslanec inú možnosť. Výnimkou je jedine odchod Roberta Fica. "Odchod premiéra je to, čo si viem predstaviť. Ostatné je nepostačujúce," povedal poslanec.  

Strana Most-Híd je v tejto otázke národnostne zjednotený, avšak názory poslancov na záchranu koalície sa líšia. Bratislavský okresný predseda Mosta-Híd Rastislav Žitný uviedol, že bratislavskí členovia strany sú za masívnu rekonštrukciu vlády. Trebišovský okres je podľa delegátov z tohto okresu za zotrvanie vo vláde.

K otázke, či František Šebej zostane aj naďalej členom strany, v prípade zamietnutia jeho žiadosti, sa poslanec nevyjadril. Ale jednou z možností je aj to, že by poslanec ďalej pôsobil ako nezávislý. 

Štátny tajomník ministerstva obrany Róbert Ondrejcsák už dlhšie naznačuje svoj odchod z Mosta-Híd. Podľa neho odchod Kaliňáka nie je dostačujúci pre stabilitu. Preto, ak Most-Híd zostane v koalícii, nevylúčil svoj odchod. Člen poslaneckého klubu Mosta-Híd Andrej Hrnčiar sa vyjadril, že si ide vypočuť rokovanie republikovej rady. Podľa neho je v tejto chvíli všetko otvorené. Odchod Kaliňáka podľa neho mal prísť o čosi skôr. "Ale môže to pomôcť k upokojeniu situácie," dodal.

Súvisiace články