Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Richter Kaliňákovi dôveruje. Je to zodpovedný politik, tvrdí
Zdielať na

Richter Kaliňákovi dôveruje. Je to zodpovedný politik, tvrdí

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vláda dopoludnia nezasadala. Neprišlo dosť ministrov na to, aby bola uznášaniaschopná. Rokovanie teda presunuli na 13. hodinu, kedy už vláda uznášaniaschopná bola. Na poobedňajšom rokovaní sa zúčastnili minister obrany Peter Gajdoš a za Most-Híd minister dopravy Árpád Érsék. Z ministrov za stranu Smer-SD prišli ministri vnútra Robert Kaliňák, financií Peter Kažimír, podpredseda vlády Peter Pellegrini, hospodárstva Peter Žiga, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter a premiér Robert Fico.

Na rokovanie dopoludnia neprišiel ani minister zdravotníctva Tomáš Drucker, ktorý je podľa svojho tajomníka na jarných prázdninách. Pred novinárov sa postavil iba minister sociálnych vecí a rodiny Ján Richter, ktorý uviedol, že minister vnútra Robert Kaliňák má stále jeho dôveru. "Kaliňák je tak skúsený a zodpovedný politik. Ak príde k presvedčeniu, že jeho pôsobenie vo funkcii škodí politickej strane Smer-SD je pripravený závery vyvodiť sám," uviedol. Richter ale pripustil, že by sa malo preskúmať ako je možné, že Viliam Jasaň dostal bezpečnostnú previerku.

​Za ministrov prišli dopoludnia na rokovanie vlády zväčša tajomníci, no z Mostu-Híd neprišiel ani jeden z ministrov. Podľa informácií TV JOJ sú ministri v regiónoch a vytvárajú si obraz o nálade v strane. Zisťujú či v súčasnej vládnej štruktúre chcú regionálni poslanci zotrvať alebo z nej odísť. Premiér Fico napriek tomu tvrdí, že žiadna kríza vo vláde nie je. "Vláda je funkčná, je fakt, že sú jarné prázdniny, máme tu aj chorých ľudí," uviedol Fico.

Dátum, na ktorý sa v Smere odvolávajú a kedy sa Kaliňákov osud môže definitívne spečatiť je nasledujúci pondelok. Béla Bugár, ktorý už prehovoril o tom, že minister vnútra by mal skončiť, bude späť z dovolenky a začnú sa vážne rokovania v koalícii. Či Roberta Fico svojho najbližšieho človeka skutočne obetuje, môžeme zatiaľ len hádať. "Rozumieme požiadavke kolegov z koaličnej strany a v pondelok budeme o nej debatovať," uviedol minister vnútra Robert Kaliňák. "Prídeme s riešením, ktoré bude pre Most predpokladám, postačujúce," načrtol Peter Žiga. 

Aj politickú stranu Most-Híd vzhľadom na súčasnú politickú situáciu opustil jej člen.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy