Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Most-Híd má problém s ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom
Zdielať na

Most-Híd má problém s ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice má aj výraznú politickú rovinu. Pre možné prepojenie organizovaného zločinu s najvyššími funkciami žiada stoličku ministra vnútra opozícia. Informácie o prepojení údajných talianskych podnikateľov s ľuďmi z premiérovho okolia ale vyvolalo napätie aj v samotnej koalícii. Koaliční lídri rokujú na úrade vlády ako ďalej. Most-Híd si zotrvanie Kaliňáka vo funkcii nevie predstaviť.

Koaliční partneri sa stretli približne o 10.00 a zasadli za rokovací stôl na Úrade vlády. Zatiaľ ale so žiadnym záverom neprišli. Dôvodom rokovania je aktuálna situácia po vražde novinára Jána Kuciaka, ktorého posledná práca poukazuje na možné prepojenie organizovaného zločinu s ľuďmi v okolí premiéra Fica. Most-Híd žiada demisiu ministra vnútra Róberta Kaliňáka. Strana má problém, aby zostal aj naďalej vo funkcii.

Niektorí čelní predstavitelia Smeru hovoria, že Róbert Kaliňák by nemal zostať vo svojej funkcii. Predseda poslaneckého klubu Mostu-Híd Gábor Gál tvrdí, že  on sám by taký tlak nezniesol.

Premiérka Žitňanská váha, či zostať vo funkcii, alebo rovnako ako minister kultúry Marek Maďarič, podať demisiu.

Medzi tými, ktorí otvorene vyzývajú Róberta Kaliňáka na odchod je štátny tajomník rezortu kultúry Konrád Rigo. Ten sa na sociálnych sieťach vyjadril, že ak budú svoje funkcie zastávať policajný šéf Tibor Gašpar a minister vnútra Róbert Kaliňák, nebude sa dať veriť výsledkom vyšetrovania. Tieto osoby podľa jeho slov nemajú už vo funkcii čo robiť.

Poobede sa očakáva aj rokovanie Mostu-Híd.

Tému aj naďalej sledujeme a budeme ju aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy