Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kiska s Kaliňákom na vojnovej nohe
Zdielať na

Kiska s Kaliňákom na vojnovej nohe

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Sviatky pokoja a radosti sa v politike definitívne skončili. Prezident Kiska sa na Roberta Kaliňáka posťažoval týždenníku Vasarnap, ktorý vychádza v maďarčine. Minister vnútra mu kritiku vrátil. Prezidentská kancelária sa naozaj nestačila čudovať.

Maďarskojazyčný týždenník Vasarnap priniesol rozhovor s Andrejom Kiskom a tam sa to všetko začalo. Prezident nielen zopakoval svoje slová o mafiánskom štáte, ale pridal aj kritiku ministra Kaliňáka. Podľa neho ide o bezcharakterného a falošného človeka, ktorý zneužíva NAKA. 

"Mafiánsky štát znamená, že štát zneužije hrubo svoju moc na to, aby pošpinil, zdiskreditoval kohokoľvek. Ukázalo sa, že za všetkým, za celou touto organizáciou stojí minister vnútra, ktorý zneužíva Národnú kriminálnu agentúru," povedal Andrej Kiska. Vzťah Andreja Kisku a Roberta Kaliňáka opäť postúpil na "vyššiu úroveň", minister nezostal nič dlžný svojej zhovorčivosti, a tak sa prezident, okrem iného dozvedel, že je vyplakávajúcim škôlkárom. 

"Je to nedôstojné, je to nedôstojné pre hlavu štátu. Chlap by nemal takto vyplakávať. Ja som sa o jeho daňových podvodoch dozvedel až tento rok," povedal na tlačovke minister vnútra. Letecké presuny prezidenta, účtovníctvvo KTAG, daňové otázniky a celá plejáda prezidentských boľačiek - Robert Kaliňák sa rozbehol. "Ja za to nemôžem, že on nejakému človeku v Poprade ukradne pozemok. Aký súvis to má so mnou," pýtal sa na tlačovej besede minister. 

"Ja nemám žiadnu pokynovú právomoc NAKA," hovorí Kaliňák. "Minister vnútra sa chytil do vlastnej pasce, a rovnako ako pri Hedvige Malinovej na tlačovej konferencii polície znova komentuje vyšetrovanie, o ktorom nemá nič vedieť a potvrdil tak, kto stojí za útokmi na prezidenta," uviedol hovorca prezidenta Roman Krpelan. 

NAKA má na stole štyri prípady súvisiace s prezidentom. Účtovníctvo jeho firmy KTAG, vratku DPH, pozemok v Lomnici a prípadné nezrovnalosti v predvolebnej kampani. "Neexistuje žiadna domnienka o nejakej objednávke voči pánovi prezidentovi," hovorí policajný prezident Tibor Gašpar. Andrej Kiska dlhodobo vyzýva Roberta Kaliňáka na odstúpenie z funkcie, vo štvrtok napol svaly Robert Kaliňák. "Nehovorím, aby mal odstúpiť, len ho nabádam, aby vypočul svoje vlastné slová," dodáva minister vnútra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy