Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík (17) mal sexuálne uspokojiť muža. Ukázalo sa, že má HIV
Zdielať na

Mladík (17) mal sexuálne uspokojiť muža. Ukázalo sa, že má HIV

PARTIZÁNSKE / V septembri minulého roka zadržali policajti 37-ročného muža, ktorého obvinili zo zločinu výroby detskej pornografie. V aute za mestom údajne fotil mladého študenta a nechal sa ním aj sexuálne uspokojiť. Policajti mali podozrenie, že páchateľ je infikovaný vírusom HIV. Jeho krv preto poslali na expertízu. Teraz dostali výsledky.

Páchateľ ešte v lete minulého roku odviezol spred školy 17-ročného študenta. Sľúbil mu, že s ním nafotí pár fotiek, za ktoré mu zaplatí. Vzal ho za mesto. "Rastislav mu mal povedať, aby sa vyzliekol a potom si do svojho mobilného telefónu mal spraviť niekoľko záberov jeho nahého tela," povedala Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. Chlapec ho mal podľa informácií TV JOJ z prostredia polície sexuálne uspokojiť. Páchateľa policajti zadržali aj vďaka záberom, ktoré nasnímali mestskí policajti z Partizánskeho. Skončil v cele. Muži zákona mali podozrenie, že páchateľ je infikovaný vírusom HIV. Vzali mu teda krv a poslali na expertízu.

Testy potvrdili presne to, čo policajti predpokladali. Muž je skutočne infikovaný nevyliečiteľným vírusom. "Polícia v Partizánskom vykonáva vyšetrovanie pre podozrenie z trestného činu ohrozovanie vírusom ľudskej imunodeficiencie," vyjadrila sa Antalová. "Je to nezodpovedné, keď ten človek vie, že je nakazený a šíri to ďalej," hovorí Zuzana Tornócziová, riaditeľka RÚVZ v Bojniciach.

​"Či bude 37-ročnému Rastislavovi rozšírené obvinenie aj o tento skutok ukážu až výsledky znaleckého skúmania z odboru zdravotníctva odvetvie infektológia," hovorí Antalová.  Znalec má okrem iného odpovedať na otázku, či mohol páchateľ 17-ročného študenta nakaziť vírusom HIV. "Teoreticky by sa to mohlo stať, keby mal ten chlapec poranenie v ústach, alebo poškodenú sliznicu," myslí si Tornócziová.

Policajti riešili podobný prípad aj v minulosti. Mladá Prievidžanka poskytovala sexuálne služby napriek tomu, že vedela, že je infikovaná vírusom HIV. Súd ju poslal za mreže na sedem rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy