Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Starček je stále nezvestný. Už ale majú prvú stopu a prosia o pomoc
Zdielať na

Starček je stále nezvestný. Už ale majú prvú stopu a prosia o pomoc

ROVINKA / Rodina 89-ročného Pavla Štefánika z Rovinky stále hľadá starkého a prosí o pomoc. Muž sa pravdepodobne zľakol silvestrovského hluku z pyrotechniky a odišiel zo svojho domu. Nezvestný je už štvrtý deň. Príbuzní si myslia, že cestuje vlakom.

Starší pán odišiel z rodinného domu v Rovinke počas silvestrovskej noci krátko pred polnocou v smere k železničnej stanici. Príbuzní 89-ročného Pavla Štefánika sa domnievajú, že odišiel z domu pretože sa zľakol hlučného silvestrovského ohňostroja a pyrotechniky, ktorá ho mohla vystrašiť. "Ten človek sa vyľakal, on nikdy nič takéto nespravil, držal sa doma, bol samostatný, nakúpiť si išiel, na poštu išiel, bol v poriadku," hovorí Pavlova príbuzná.

Pavol pracoval 40 rokov ako železničiar. Príbuzní si myslia, že jeho kroky viedli práve k železničnému nástupisku, pretože sa tam cítil bezpečne. Podľa informácií od Pavlovej rodiny mal 89-ročný dôchodca nastúpiť na zastávke v Rovinke na vlak v smere do Bratislavy. To sa malo odohrať ešte prvého januára. Na ďalší deň sa po medializácii zmiznutia ozvali rodine svedkovia, že Pavla videli v ranných hodinách na vlakovej stanici v Dunajskej Strede nastupovať do vlaku, ktorý smeroval do Bratislavy.

Celá rodina svojho príbuzného deň i noc nepretržite hľadá. "Chcela by som požiadať verejnosť, keď uvidia nášho dedka, aby upovedomili, rodinu, políciu, ľudí, ktorí by mu mohli pomôcť. Nevieme či pil, nevieme či jedol, už je to štvrtý deň a je to dlho," prosí Pavlova príbuzná.

Dôchodca je napriek vysokému veku podľa slov príbuzných stále čiperný a pred zmiznutím na ňom nespozorovali žiadne zmeny v správaní. "Každý deň sme s dedom, vieme ako sa chová. Nevnímali sme v ňom nejakú zmenu. Neviem si predstaviť z akého dôvodu, len tie výbuchy, ten ošiaľ, čo sa stal ho musel vyplašiť," povedal príbuzná. Polícia aj rodina prosia verejnosť o pomoc pri pátraní., stačí zavolať na číslo 158. "Všetci sa snažíme, či vnúčatká deti, my, polícia, všetci sa snažia a hľadajú už je to dlhá doba a netreba sa vzdávať," povedala príbuzná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy