Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Počasie skomplikovalo situáciu na cestách. Havaroval aj vodič Ferrari
Zdielať na

Počasie skomplikovalo situáciu na cestách. Havaroval aj vodič Ferrari

BANSKÁ BYSTRICA / Počasie komplikovalo život vodičom. Na cestách v okolí Banskej Bystrice sa stalo viacero nehôd. Havaroval aj vodič luxusného športiaku.

Popoludní v banskobystrickej časti Medený Hámor havaroval 30-ročný Lučenčan. Husto snežilo. Na ceste sa v priebehu niekoľkých desiatok minút vytvorila snehová kaša. "Neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, dostal šmyk a narazil do oporného múru," opísala nehodu hovorkyňa KR PZ BB, Mária Faltániová.

Pomôcť mu prišli hasiči aj záchranári, našťastie sa vážne nezranil. Odniesli si to len pokrčené plechy na luxusnom aute. Nervozitu neskrýval vodičov známy. "Zavolám svojich svojich ľudí a nebudete nič natáčať, zavolám ochranku," vyhrážal sa štábu TV JOJ.

Vážnejšie vyzerala nehoda pri Sliači, 46-ročný Lučenčan nedal prednosť v jazde autu, ktoré smerovalo na R1. "Vykonali sme protipožiarne opatrenia a pomohli vytiahnuť auto z priekopy," opísal zásah Miroslav Stehlík, veliteľ zásahu HaZZ Zvolen.

Dievčinu s úrazom hlavy previezli záchranári do zvolenskej nemocnice. Vinník dostal od policajtov 150 eurovú pokutu.

Za uplynulých 24 hodín sa v Banskobystrickom kraji stalo 10 dopravných nehôd, najviac ich bolo v okresoch Lučenec, Žiar nad Hronom a Rimavská
Sobota.

Pozrite si archívnu reportáž o nehode z 3. januára:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy