Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
OĽaNO si robilo vzorovú opozičnú prácu, zhodnotil Igor Matovič
Zdielať na

OĽaNO si robilo vzorovú opozičnú prácu, zhodnotil Igor Matovič

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

Bratislava - Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič zhodnotil uplynulý rok. Hnutie si podľa neho robilo vzorovú opozičnú prácu a mnoho si presadilo.

Prvým úspechom hnutia v minulom roku bolo podľa Matoviča poukázanie na zvýšenie cien energií začiatkom roka. "Začali sme vtedy, keď ostatní ešte spinkali. V januári sme urobili asi 15 tlačoviek na tému zvyšovania cien elektriny, Robert Fico ma nazýval bláznom, ktorý nevie počítať, a nakoniec kapituloval, musel stiahnuť Holjenčíka a ľuďom sa vrátili ceny energií na normálnu úroveň," pripomenul v rozhovore pre agentúru SITA Matovič.

Za ďalší veľký úspech považuje líder Obyčajných ľudí boj poslanca národnej rady Jána Budaja za zrušenie Mečiarových amnestií. "Výrazným bodom bolo leto, kde zasvietila Veronika Remišová pri odhalení kauzy rozkrádania eurofondov stranou SNS," uviedol Matovič. Naráža na kauzu s eurofondami na výskum a inovácie, pre ktoré odišiel z ministerskej stoličky Peter Plavčan. 

Za úspech považuje Matovič aj to, že sa podarilo presadiť príplatky za prácu v sobotu, v nedeľu a v noci. "Trikrát sme túto novelu zákona predkladali, trikrát ju poslanci Smeru, Mostu-Híd aj SNS nepodporili a nakoniec si ju Fico odkopíroval," tvrdí Matovič.

Líder Obyčajných ľudí tvrdí, že hnutie ešte nevyhralo všetky boje. "Mysleli sme si, že Kaliňáka dáme definitívne dole, tam kam patrí," povedal na margo neúspešných pokusov o odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). "Taktiež boj proti zmene rokovacieho poriadku, kedy Danko zaviedol diktatúru," uviedol a dodal, že zákaz používať tabuľky a grafy v rokovacej sále parlamentu je nemysliteľné v demokratickej krajine. "Prehrali sme aj boj proti čítaniu listov, ktoré píšu ľudia poslancom," uzavrel Matovič.

Pozrite si vystúpenie Igora Matoviča v NR SR počas decembrovej schôdze:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy