Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Do sídla SPD v Berlíne narazilo auto, šofér sa chcel zabiť
Zdielať na

Do sídla SPD v Berlíne narazilo auto, šofér sa chcel zabiť

Archívne video

BERLÍN / Do sídla sociálnej demokracie v Berlíne narazil na Štedrý večer šofér s osobnom aute. Polícia vo vozidle našla kanistre s benzínom a ďalšie horľavé látky. Muž pri incidente utrpel ľahké zranenia a policajtom povedal, že chcel spáchať samovraždu, napísal spravodajský server BBC.

Päťdesiatosemročný muž narazil autom do budovy SPD okolo polnoci, pričom sa mu podarilo preraziť prvé presklené dvere. Okrem neho netrpel nikto zranenie. Policajti našli vo vozidle kanistre s benzínom, plynové kartuše a tekutý zapaľovač. Na mieste vypukol požiar, ale vďaka protipožiarnemu zariadeniu budovy bol uhasený. Vyšetrovatelia uviedli, že čin šoféra riešia ako pokus o podpaľačstvo. 

Sociálna demokracia bola medzi rokmi 2013 a 2017 vo vláde vo veľkej koalícii s konzervatívnou úniou CDU/CSU kancelárky Angely Merkel. Od septembrových volieb nebola Merkel schopná vytvoriť väčšinovú vládu. 

SPD, ktorá vo voľbách dosiahla vôbec najhorší výsledok od roku 1949, sa pôvodne rozhovorov o kabinete nechcela zúčastniť, po krachu koaličného vyjednávania medzi CDU/CSU, slobodnými demokratmi a Zelenými ale svoj postoj zmenila. Sondovacie rozhovory o novej vláde medzi CDU/CSU a SPD začnú 7. januára. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy