Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Odvolávanie Kaliňáka trvalo 13 hodín. Debata sa ho ale týkala len vzdialene
Zdielať na

Odvolávanie Kaliňáka trvalo 13 hodín. Debata sa ho ale týkala len vzdialene

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Utorková debata v národnej rade v rámci odvolávania ministra vnútra Roberta Kaliňáka bola poriadne emotívna. Miestami pripomínala zúrivú prestrelku, v ktorej si naozaj nikto nebral servítky pred ústa.

Miestami mal nezaujatý pozorovateľ problém zistiť, o čom sa vlastne rokuje, pretože od ministra Kaliňáka sa debata dostala veľmi ďaleko. Na pretras prišlo napríklad vzdelanie podpredsedníčky parlamentu Lucie Nicholsonovej, v rámci rozpravy došlo aj na údajných mafiánov a podvodníkov. "Poznám sa s tromi daňovými podvodníkmi. Jeden daňový podvodník ma menoval do funkcie," uviedol vo svojej reči Robert Kaliňák. 

V istom momente začalo parlamentom poletovať aj meno ministra propagandy nacistickej tretej ríše Josepha Goebbelsa. "Stojím si za tým, že Erik Tomáš je Goebbels slovenskej politiky," venoval tieto slová Igor Matovič. Na to sa komentára nezdržal predseda strany MOST-Híd Béla Bugár, ktorý uviedol: "Vy ste Goebbelsom opozície. Nič iné nerobíte len klamete a zavádzate." Nechýbali ani osobné invektívy a vyhrážky násilím.
Odvolávanie ministra vnútra trvalo trinásť hodín, hoci už vopred bolo jasné, ako to asi dopadne. Opozícia ale zistila, že vládna koalícia sa tentoraz nenechá len tak otĺkať a podľa toho to celé rokovanie aj dopadlo. "Kto vyhral, to neviem. Ale viem, kto prehral, a to ľudia, ktorí sa na to pozerajú," uviedol poslanec za stranu Sme rodina Milan Krajniak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy