Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fico žiada Kisku, aby zaplatil milión eur za cestovanie lietadlom domov
Zdielať na

Fico žiada Kisku, aby zaplatil milión eur za cestovanie lietadlom domov

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico vo štvrtok spolu s ministrom práce Jánom Richterom na tlačovom brífingu predstavili konkrétne opatrenia, ktoré sa týkajú sociálneho balíčka, ktorý predstavili. Pred záverom brífingu sa ale premiér vyjadril aj na adresu prezidenta Andreja Kisku.

Fico vyzval prezidenta Andreja Kisku, aby zaplatil milión eur za cesty, ktoré absolvoval domov lietadlom. "Pán prezident rád hovorí, ale nemá zodpovednosť za nič. Má len silné vyhlásenia. Nemienim už počúvať lacné výkriky pána prezidenta. Posielam mu list, v ktorom ho žiadam, aby uhradil milión eur za súkromné cesty domov," uviedol premiér. 

Na vyjadrenie premiéra už reagoval Andrej Kiska prostredníctvom svojho hovorcu Romana Krpelana: "Prezident rozumie frustrácii pána Fica po zbabraných a prehratých župných voľbách. A aj tomu, že potrebuje trochu času, aby si skonsolidoval stranu, v ktorej rastie nespokojnosť najmä s výkonom ministra vnútra. Ale potom by sa už jeho vláda mohla začať venovať problémom krajiny, korupcii, zneužívaniu polície, školstvu aj sociálnym problémom ľudí.”

Na prezidentove stanovisko zareagoval hneď vzápätí Robert Fico: "Pán prezident sa tak, ako sme u neho zvyknutí, snaží odkloniť pozornosť od svojich problémov. Skutočne nechápem, čo má zneužívanie štátneho lietadla na súkromné účely spoločné s voľbami do VÚC."

Tlačová beseda predsedu vlády Roberta Fica, ministra práce Jána Richtera a zástupcov predkladateľov poslaneckých návrhov sa týkala Zákonníka práce na tému: Konkrétne návrhy z predstaveného sociálneho balíčka, ktoré do parlamentu predkladajú poslanci Ján Podmanický, Martin Glváč a Ľubomír Petrák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy