Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podľa ministra pre brexit nemá Československo v súčasnosti vládu
Zdielať na

Podľa ministra pre brexit nemá Československo v súčasnosti vládu

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

LONDÝN / Minister pre brexit David Davis si vyslúžil posmech a hanbu za svoj výrok na poslednom zasadnutí britského parlamentu. Vo svojom vystúpení prehlásil, že Československo v súčasnosti nemá žiadnu vládu. Pre chybu, ktorej sa dopustil na ňom diskutéri na internete nenechali nitku suchú.

David Davis je hlavnou postavou pri vyjednávaní podmienok brexitu. Ako člen Konzervatívnej strany, ktorá je od januára v neustálych problémoch, je pod neustálym tlakom. Jeho prepracovanie sa zrejme prejavilo aj na poslednom zasadaní. 

Keď minister prehlásil, že Československo v súčasnosti nemá vládu, narážal pravdepodobne na proces zostavovania vlády, ktorý čaká Česko po voľbách. Mnohí diskutujúci ale nemali pochopenie pre túto chybu a na internete podotkli, že má minister pravdu, ale Československo nemá svoju vládu už od roku 1993.

Ako uvádza portál IDnes.cz, niektorí ľudia boli znechutení, iní pobavení. Našli sa aj takí, ktorí Davisa obvinili z neprofesionality a divia sa, ako môže takýto človek vyjednávať brexit. Iní namiesto kritiky prispeli do diskusie so svojimi vtipmi. "Keď bude vyriešený problém Sudet, brexit bude oveľa jednoduchšou záležitosťou," uviedol Alex Talbot, jeden z diskutujúcich. 

Česká republika si zámen s inými štátmi užila už viac. V roku 2013 niektorí Američania písali, že teroristi, ktorí sa podieľali na útoku počas bostonského maratónu, pochádzali z Česka, pričom to boli Čečenci. Tento omyl sa objavil aj vo vysielaní CNN. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy