Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Stanislav Mičev sa vzdal kandidatúry v prospech Jána Luntera
Zdielať na

Stanislav Mičev sa vzdal kandidatúry v prospech Jána Luntera

Google News Button Sledovať správy

BANSKÁ BYSTRICA / Stanislav Mičev sa vzdal svojej kandidatúry na banskobystrického župana v prospech svojho doterajšieho protikandidáta Jána Luntera. Ten má podporu Smeru a Mostu-HÍD. Trojica najsilnejších protikandidátov Mariána Kotlebu na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja sa dohodla na spoločnom postupe.

Pre denník Pravda potvrdil, že z boja o kreslo predsedu Banskobystrického kraja odstupuje. "Základným atribútom mojej kampane bolo poraziť fašizmus, ktorý sa za posledné štyri roky udomácnil v naľom kraji. Na tom trvám a zostávam. Zmyslom môjho rozhodnutia je spájať sily v boji proti fašizmu," povedal. 

Mičev tak splnil to, čo sľuboval, že podporí toho, kto vyjde v predvolebných prieskumoch ako najsilnejší. "Náš protivník je tu a naberá na sile, ohlupuje národ, používa klamstvo a zastrašuje, on a jeho zelení pajáci drancujú Slovensko," uviedol na adresu Mariána Kotlebu a jeho straníkov. 

V Banskobystrickom kraji spájajú sily

V utorok svoje odstúpenie oznámil ďalší poslanec Martin Klus, ktorý sa svojej kandidatúry rovnako vzdal v prospech podnikateľa Jána Luntera. Ten kandiduje ako nezávislý s podporu Smeru a Mostu.

"Vzdávam sa svojej kandidatúry v prospech Jána Luntera, pretože intoleranciu a nekompetentnosť treba z nášho kraja aj z celého Slovenska vyhnať,“ uviedol Klus. Lunter informoval, že Klus mu svoju podporu vyjadril len s jednou podmienkou. „Tou podmienkou je, aby mi mohol zagratulovať 5. novembra k víťazstvu, a to je pre mňa záväzok,“ dodal Lunter s tým, že najdôležitejšie je, aby ľudia prišli voliť, lebo to je pre dobré zmeny to najdôležitejšie.

Z volieb neodstúpil ďalší kandidát Pavol Greksa, hoci to pred tým avizoval. "Nechcem, aby ľudia volili menšie zlo, ale aby rozhodli demokraticky. Nevzdávam to a idem ďalej, v matike som bol kedysi dobrý," povedal Greksa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy