Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Vladimír Mečiar: Elektra je len snaha o diskreditáciu
Zdielať na

Vladimír Mečiar: Elektra je len snaha o diskreditáciu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vladimír Mečiar sa opäť ukázal na verejnosti. Ako rečník sa postavil pred publikum na konferencii o právnom štáte. Reportérovi Rasťovi Striškovi povedal, čo si myslí o poslednej kauze prezidenta Kisku, Robertovi Ficovi a jeho bývaní v Bonaparte ale aj o Elektre alebo Mečiarových amnestiách.

Podľa Vladimíra Mečiara téma jeho vily Elektra zaujíma len novinárov. "Bola predmetom šetrenia orgánov činných v trestnom konaní. Preverovali mi všetko, vrátane vnúčat. Všetko je vyplatené, priznané o čom mám rozprávať?" pýta sa Vladimír Mečiar.

"Používa sa ako predmet diskreditácie alebo nahnevania. Je to téma stará osemnásť rokov, osemnásť rokov uzatvorená," dodal.

Na otázku reportéra Rasťa Striška, či ho táto otázka stále hnevá, odpovedal jasne. "Mňa nehnevá otázka, mňa hnevá blbosť tých, čo mi ju kladú," uviedol.

​Ak sa rozbehne súdny proces o Mečiarových amnestiách, bývalý slovenský premiér nevidí dôvod na to, aby sa na pojednávaní zúčastnil ako verejnosť. "Otázka súdnych pojednávaní je vecou senátu. Neviem, čo by som tam robil. Ani z akého titulu by som sa tejto téme mal venovať a zaujímať. Predsa my sme robili niečo historicky závažné, tvorili sme štát a nie riešili kauzu podozrenia z trestných činov Kováčovskej rodiny. Podozrení sme mali viac. To len táto maličkosť prepukla na verejnosť. Ja som vedel aj vláda vedela o ďalších mnohých skutkoch a mlčali sme a mlčíme dodnes," povedal Vladimír Mečiar.

​Vladimír Mečiar v rozhovore pre televíziu JOJ uviedol, že štát potrebuje zmenu. "Ústava založila systém. Systém bol založený správne ale prechádza deformáciami, ktoré treba riešiť, zmeniť a zmeniť aj vedenie štátu. Aj parlamentné aj vládne zloženie, aj hlavu štátu," hovorí Mečiar.

"Ideme do obdobia, v ktorom zosuv dlhodobo pokračuje, ale ani názory, ktoré by to zastavovali nie sú," uviedol Mečiar.

​Kiska by mal odstúpiť

Bývalý premiér Slovenskej republiky si myslí, že zo svojho postu by mal odstúpiť prezident Andrej Kiska. "Ak ma štipku morálnosti v sebe mal by odstúpiť. On uznal, že skutky sa stali, ale sa vyhovára na druhých. Raz na Kaliňáka, raz na ministra financií. Raz považuje štát za fašistický. Okrem týchto chýb deklaruje, že nemá základné vedomosti o Slovensku," povedal na margo poslednej kauzy okolo Andreja Kisku Mečiar.

Mečiar sa vyjadril aj k Robertovi Ficovi a jeho bývaniu v komplexe Bonaparte. Pozrite si rozhovor Rasťa Striška.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy