Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na grémiu panovala konštruktívna až príjemná atmosféra
Zdielať na

Na grémiu panovala konštruktívna až príjemná atmosféra

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci sa po dovolenkách začínajú chystať na septembrovú schôdzu parlamentu. Je veľmi pravdepodobné, že opozícia na nej bude chcieť odvolať ministra Richtera, a zatiaľ nie je isté ani to, či národniari podporia koaličné návrhy zákonov.

Vo štvrtok sa v parlamente strelo grémium, na ktoré prišli zástupcovia všetkých poslaneckých klubov. A vyzeralo to tak, akoby žiadna kríza ani nebola. Atmosféra podľa niektorých sa dokonca niesla v príjemnom duchu. 

Dôvodom zrejme bolo aj to, že témou zasadnutia boli prípravy osláv na Deň ústavy, ktoré majú v parlamente už dlhoročnú tradíciu. Prebiehať budú ako obvykle, formou Dňa otvorených dverí. "Na grémiu nebolo vidieť žiadnu krízu. Normálne sme sa tam bavili medzi sebou," hovorí poslanec Národnej rady SR Peter Pčolinský. Nezhody v parlamente vníma poslanec Gábor Gál (Most-Híd) ako súčasť bežného života. "Nežijeme v sterilnom svete. Stále môžu byť nejaké sváry a nedorozumenia. Bolo to aj v predchádzajúcich vládach, bude to aj v budúcich. Základ je, aby sme rokovali."

Po oslavách Dňa ústavy ale príde všedná realita. Na to, aby parlamentom prechádzali zákony, musí zahlasovať dostatok poslancov .Na septembrovej schôdzi okrem iného mali poslanci hlasovať, či ponechajú mandát poslancovi Igorovi Matovičovi. Z toho zdá sa upustili, no opozícia ma dostatok hlasov na mimoriadnu schôdzu a je pravdepodobné, že budú odvolávať ministra Richtera pre kauzu Čistý deň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy