Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dôchodcu okradli o takmer tritisíc eur. Žena mu mala priniesť peniaze za lieky
Zdielať na

Dôchodcu okradli o takmer tritisíc eur. Žena mu mala priniesť peniaze za lieky

Archívna reportáž

HORNÉ LEFANOVCE / Aj napriek opakovaným upozorneniam, aby dôchodcovia neotvárali cudzím ľuďom, sa podvodníci opäť činili. Obeťou sa stal tentokrát 83-ročný Róbert. Na dvere mu zaklopala žena, ktorá mu podľa jej slov priniesla peniaze za lieky. Potrebovala ale výdavok.

Následne staršieho pána požiadala, aby jej ukázal kúpeľňu a spálňu, pretože chcela skontrolovať kvalitu matracov. Dôchodca ju povodil po celom dome a až keď žena odišla zistil, že mu chýba takmer tritisíc eur. 

"Neznáma žena bola rómskeho pôvodu a hovorila po slovensky. Oblečenú mala bielu blúzku, biele nohavice a na hlave mala biely klobúk vsadený do tváre. Bola nižšej postavy a štíhla,"  uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. V dome mala najpravdepodobnejšie aj komplica, ktorý sa činil, zatiaľ čo pána Róberta žena zabávala.
Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody.

Aj napriek sústavným upozorneniam dochádza k týmto krádežiam, kde hlavnú úlohu hrajú podvodníci, ktorí sa vydávajú za elektrikárov, plynárov, pracovníkov poisťovní, a rôznych iných inštitúcií, ktoré takýmto spôsobom peniaze občanom nevyplácajú. Ich obeťami sú hlavne starší ľudia, ktorí takýmto konaním prídu aj o svoje celoživotné úspory.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy