Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Fico si posadil do lona mladé dievča, exminister Becík to nevhodne okomentoval
Zdielať na

Fico si posadil do lona mladé dievča, exminister Becík to nevhodne okomentoval

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slovenský internet má novú nečakanú hviezdu - proti svojej vôli sa ňou stala mladá dievčina, ktorá mala pôvodne iba núkať chlieb a soľ vládnym predstaviteľom na oslave žatvy. Potom sa však premiér rozhodol pre netradičný krok a posadil si ju do lona. A k tomu ešte exminister Becík pridal nemiestny chlapský humor - ktorý by sa medzi kamarátmi stratil. Pred kamerami sa však nestratil.

Na tohtoročných oslavách žatvy premiér okrem tradičného žmolenia zŕn uchopil do rúk aj mladú slečnu v kroji. "Viete čo, poďte na kolená. Takto, tak, máme všetkých," povedal predseda vlády Robert Fico mladej dievčine a posadil si ju do lona. Stalo sa to počas prehliadky Poľnohospodárskeho družstva Drahovce.

Podobné scénky s politikmi sú pritom v našom regióne nezvyčajné. "Čím viac ideme na východ, tým viac potrebuje vodca ukázať, že je silný mačo, poriadny chlap. Horšie je, že Fico sám nepôsobí v tejto pozícii veľmi komfortne, v tričku, s tou dievčinou na kolenách, bolo vidno, že to nie je úplne to, v čom sa on cíti dobre," myslí si komentátor spravodajského portálu Noviny.sk Arpád Soltész.

Nevhodný humor

Dobre sa zrejme necítila ani slečna v kroji, ktorá sa odvtedy vyhýba stretnutiu s médiami. Zaznel aj typicky mužský humor. Tentokrát však z úst exministra, v prítomnosti premiéra a ministerky, na verejnosti, pred kamerami.

"Aby nezistila, že si agronóm. Tí chodia s klasom kukurice vo vačku," takto komentoval situáciu ex-minister pôdohospodárstva Stanislav Becík.

"V civilizovanej Európe je to určite nevhodné," myslí si o komentári Stanislava Becíka Arpád Soltész. Prítomní sa schuti zasmiali. Pokúšali sme sa zistiť, či sa premiérovi a ministerke zdá situác ia zábavná aj s odstupom času.

Odpovede sme sa nedočkali ani z Úradu vlády, ani od ministerky Matečnej, ktorá na výrok na mieste reagovala s pochopením. "Stano, ja som čakala, kedy to povieš," zareagovala ministerka na komentár Stanislava Becíka.

Vyjadrenie exministra

Exminister Becík v telefonáte najprv tvrdil, že si nepamätá, čo na žatve povedal. "To jak si ja mám pamätať, čo tam bolo," uviedol pre TV JOJ Becík.

Po informácii, že máme k dispozícii nahrávku, pán Becík porovnal verejné vyjadrenie exministra k súkromným diskusiám v kruhu priateľov. "Vy keď máte o niečom nahrávky, ja by som rád tak vás niekedy nahrával a potom si z vás robil srandu alebo z niekoho iného. Ja som to nehovoril preto, aby sa malo na čom Slovensko zabávať," reagoval exminister.

Na to reagoval redaktor Daniel Levický Archleb otázkou: A prečo ste to hovorili? "Prečo som to hovoril? Určite nie preto, aby ste ma vy na to spovedali, určite nie," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy