Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Robert Fico: Uráža ma, ak medzi nami sedí poslanec, ktorý chcel vyšu..ť 15-ročné dievča
Zdielať na

Robert Fico: Uráža ma, ak medzi nami sedí poslanec, ktorý chcel vyšu..ť 15-ročné dievča

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico absolvoval vo štvrtok hodinu otázok v parlamente. Hovoril o investíciách zahraničných partnerov na Slovensku aj o mediálnej oblasti. Slovne zaútočil na predsedu strany Sme Rodina Borisa Kollára. Situácia bola poriadne napätá.

Vyjadrenie Roberta Fica nie je vhodné pre maloletých a mladistvých.

 Mediálna oblasť je podľa Fica pokrivená tak, že znemožňuje demokratickú politickú súťaž. Upozornil, že je zatajované, čo robí vláda. "Všetky médiá kryjú prezidenta (v súvislosti s využívaním letky ministerstva vnútra – poznámka SITA), lebo je prezidentom 24 hodín. Ja som predsedom vlády 12 hodín? Kryjú sa totálne prešľapy,“ vyhlásil Fico.

Fico ďalej uviedol: "Mňa uráža, že medzi nami sedí poslanec, ktorý preukázateľne s mafiánmi chodil na dovolenku, obchodoval s drogami a chcel vyšuk**ť 15-ročné dievča," uviedol Fico na adresu lídra strany Sme rodina Borisa Kollára. "Keby to robil náš človek, tak ho mediálne popravíte," vyhlásil Fico.

Boris Kollár takto reaguje na Ficové vyjadrenie na jeho osobu: "Ja nemám čo skrývať, tým pádom nemusím nič tajiť a nemusím klamať. A preto aj keď niečo bolo, tak som prišiel a zverejnil som to. Na rozdiel od Róberta Fica, ktorý tu má x káuz a nedokázal vysvetliť ani jednu, vrátane kauzy Gorila, keď sa nevyjadril k tomu čo robil na byte s majiteľom Haščákom V tom je náš zásadný rozdiel."

Podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová považuje toto vyjadrenie za nevhodné. " Neadekvátne vyjadrenie, ktoré po A/ svedčí o mentálnej úrovni premiéra a po B/ slúži na odpútanie od špiny, ktorá sa v skutočnosti odohráva v Čistom dni, do ktorej sú zapletení aj čelní predstavitelia Smeru," hovorí poslankyňa.

"Premiér Robert Fico je nešťastím pre slobodné média a pre slobodu prejavu na Slovensku. Pre neho verejnoprávnosť znamená nadŕžanie vláde, Keď sa RTVS konečne prispôsobila realite a začala brať ako tak do úvahy aj existenciu opozičných strán vrátane ich predstaviteľov a teda ponúkať relatívne vyvážené spravodajstvo, podľa Roberta Fica je to už opozičná televízia a treba jej šéfa Václava Miku vymeniť. Je to typický politik s totalitným myslením, akých za našimi južnými i severnými hranicami habadej," uviedol podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy