Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Putin si mal nechať zostaviť psychologický profil Trumpa
Zdielať na

Putin si mal nechať zostaviť psychologický profil Trumpa

Google News Button Sledovať správy

MOSKVA / Ruský prezident Vladimir Putin si podľa televízie NBC News dal zostaviť psychologický profil amerického prezidenta Donalda Trumpa. Podľa predbežných záverov analýzy Trump rád riskuje, ale dokáže byť aj naivný.

NBC News sa v správe odvolala na bývalého námestníka ruského ministra zahraničných vecí Andreja Fjodorova. Profil podľa neho zostavujú bývalí ruskí diplomati spolu s prezidentskými poradcami. Dospeli k názoru, že Trump zatiaľ nepochopil, kto proti nemu v Kremli stojí. 

Riskantná hra s novinármi

Psychologický profil má mať Putin k dispozícii pred prvým stretnutím s americkým prezidentom. Dátum zatiaľ ani jeden z nich nestanovil. Výsledkom doterajšej práce na profile je sedemstránkový dokument. Pravidelne sa text dopĺňa a reviduje. 

Trump údajne chápe výkon prezidentskej funkcie ako biznis. Kremeľ sa obáva, že prezident nebude mať silu zmeniť vzťahy s Ruskom, ktoré sa na sklonku vlády Baracka Obamu ocitli na bode mrazu. 

"Donald Trump sa pohybuje na tenkom ľade. Je to riskantná hra," poznamenal ruský diplomat na margo Trumpovho neustále boja s novinármi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy