Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti stratili súkromie. Zničené autá a výhražné listy
Zdielať na

Policajti stratili súkromie. Zničené autá a výhražné listy

BRATISLAVA / Slovenskí policajti sú unikátni. Minimálne v strednej Európe a zaslúžili sa o to ich menovky. Rôzni vagabundi nemajú problém odhaliť ich súkromie. Policajti si tak častokrát nájdu zničené autá, domy, prípadne výhražné listy. Od roku 2003 akoby stratili právo na súkromie.

Menovky na uniformách majú na uliciach príslušníci obvodných oddelení a PMJ. Kriminálna polícia, či kukláči menovky viditeľné nemajú. 

Policajti v uliciach navrhujú, aby boli ich služobné rovnošaty bez uvedeného mena a priezviska. S menovkou prichádzajú o súkromie. "Na ulici sa denne stretávam s rôznymi živlami. Nakoľko kolegovia mali zlé skúsenosti, mám opodstatnený strach o svoju rodinu. Pomocou môjho mena, ktoré na uniforme bije do očí, si ma vie ktokoľvek nájsť," píše anonymne policajt. 

Menovky na policajných uniformách sa dostali do praxe v roku 2003. Ich používanie je zakotvené v zákone o Policajnom zbore. Vtedajší minister vnútra to argumentoval tým, že mená zabránia korupcii v polícií. "My sme tvrdo proti tomu, aby policajti nosili celé svoje iniciály na hrudi. Úplne postačí, aby policajti nosili len identifikačné číslo," povedal Vojtech Klučarovský, predseda nových policajných odborov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy