Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Keď to Ficovi bude vyhovovať, s kotlebovcami sa dohodne, tvrdí opozičný poslanec
Zdielať na

Keď to Ficovi bude vyhovovať, s kotlebovcami sa dohodne, tvrdí opozičný poslanec

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Fašizmus je tu. Chodí v zelených tričkách po vlakoch. Ak sme doteraz mali pochybnosti o tom, aký má postoj premiér Robert Fico k strane banskobystrického župana, už v tom máme jasno - aj podľa neho sú tu fašisti. Na hlavu premiéra sa zniesla kritika, podľa ktorej má len silácke reči, v praxi sa s kotlebovcami dohodne, keď mu to politicky vyhovuje.

Robert Fico a SMER oficiálne hovorili o potrebe vytvoriť akúsi hrádzu proti šíreniu nenávisti a fašistických myšlienok. "Neviem, či zlyhala škola, rodičia, či my," povedal pre nedávnom premiér. Poslanec Beblavý ale tvrdí, že existuje praktická koalícia medzi Smerom a Kotlebovou stranou.

"Robert Fico nemá žiadne zábrany v tom, aby sa s Marianom Kotlebom kedykoľvek dohodol, keď mu to vyhovuje. Žiadna hrádza proti fašizmu, žiadna nespolupráca s fašizmom preňho neexistuje," povedal poslanec Miroslav Beblavý. Voči týmto tvrdeniam sa Smer ohradil. "Aj poslanec Beblavý hlasoval spolu s kotlebovcami proti vládnym návrhom," informuje hovorkyňa strany SMER-SD, Ľubica Končalová. "Žiadna koalícia a ani spolupráca medzi SMERom a ĽS Naše Slovensko nie je a ani nepripadá do úvahy. SMER je náš úhlavný politický nepriateľ," píše sa vo vyjadrení poslanca ĽSNS Milana Uhríka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy