Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prostitútky a schôdzky v Prahe. Trump sa k obvineniam vyjadril jasne
Zdielať na

Prostitútky a schôdzky v Prahe. Trump sa k obvineniam vyjadril jasne

Google News Button Sledovať správy

MOSKVA / Americké tajné služby predložili minulý týždeň budúcemu prezidentovi Donaldovi Trumpovi tajné dokumenty s tvrdeniami ruských tajných služieb, že na neho zozbierali kompromitujúci materiál osobnej aj finančnej povahy. Trump uviedol, že ide o politický hon na čarodejnice.

Informácie o údajných kompromitujúcich materiáloch v rukách ruských tajných služieb predložili americkí spravodajcovia minulý týždeň Donaldovi Trumpovi i končiacemu prezidentovi Barackovi Obamovi ako súčasť dokumentov, ktoré sa týkali údajných zásahov Moskvy do vlaňajších amerických prezidentských volieb.

Zatiaľ mlčia

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) preveruje dôveryhodnosť týchto tvrdení, ktoré sú údajne založené hlavne na informáciách z ruských zdrojov. Američanom ich mal dodať bývalý zamestnanec britských tajných služieb, ktorého považujú za mimoriadne dôveryhodného. 

Mali ho najať Trumpovi republikánski rivali a Demokratická strana. FBI sa odmietla k správe vyjadriť.

"Falošné správy. Politický hon na čarodejnice," napísal Trump na sociálnej sieti v reakcii na zverejnené informácie. Utajované informácie nekomentuje ani Obama. Vyjadril však nádej, že sa jeho nástupca pokúsi zabrániť Rusom v ďalšom zasahovaní do amerických volieb.

Dokumenty o údajných ruských hackerských útokoch Obamovi a Trumpovi minulý týždeň predložili štyria zástupcovia amerických spravodajských služieb.

Trump sa už vyjadril

Po prvýkrát od víťazstva vo voľbách predstúpil pre verejnosť novozvolený prezident. Všetky špekulácie o pravdivosti dokumentu poprel. "Možno je to celé práca tajných služieb, ktovie, možno sú za tým oni," povedal Trump. Ešte predtým Trump na sociálnej sieti skritizoval zverejnenie dokumentu a spýtal sa, či Američania žijú v nacistickom Nemecku, že k tomu mohlo vôbec dôjsť. Nahnevane napísal: "Taká správa nikdy nemala byť napísaná a určite nikdy nemala byť zverejnená."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy