Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zima pokračuje, dokonca nasneží
Zdielať na

Zima pokračuje, dokonca nasneží

BRATISLAVA / Aj v utorok sme mali lokality s nočnou teplotou pod -20°C, tentokrát to bol krajný východ nášho územia. Cez deň pokračovali teploty na severe, na základe ktorých môžeme povedať, že sme tu mali ďalší arktický deň.

"Pred nami je opäť pokles teploty v noci veľmi hlboko pod -20°C. Nočná teplota pri jasnej alebo takmer jasnej oblohe poklesne na -12 až -19°C, na severe, v dolinách a kotlinách od -20 do -27°C," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Takto hlboko pod nulou to môže byť na severe Oravy, Horehroní, Zamagurí.  Fúkať bude iba slabý vietor, prípadne bude bezvetrie, tak sa vytvoria ideálne podmienky na radiačné ochladzovanie. Nad ránom sa môže ojedinele v nižších polohách vytvoriť hmla alebo nízka oblačnosť. Streda bude jasná, polojasná a opäť veľmi chladná. Maximálna teplota dosiahne od -7 do -2, na juhozápade to môže byť až 0°C, ale na severe a severovýchode budú opäť lokality s teplotou od -11 do -7°C. Vietor iba slabý. K večeru však začne od západu pribúdať oblačnosť.
Tá bude súvisieť s frontálnym rozhraním, ktoré už v noci zo stredy na štvrtok prinesie sneh aj do nížin západného Slovenska. Ráno vo štvrtok môže byť na západe do 2-4 cm nového snehu, ktorý môže komplikovať situáciu v rannej doprave. Cez deň by sa sneženie malo vyskytovať iba na severe a východe, na západe ho bude počas dňa málo.
Zato sa na západe výrazne oteplí! Denná teplota vo štvrtok od -6 do 0, na západe od 0 do 4-5°C. "Netešte sa, zima u nás ešte nepovedala svoje posledné slovo, po prechodnom oteplení sa zase vrátia aj silnejšie nočné a denné mrazy," dodáva Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy