Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V Nitre našli rádioaktívnu látku, uzavreli ulicu
Zdielať na

V Nitre našli rádioaktívnu látku, uzavreli ulicu

NITRA / V nitrianskej mestskej časti Krškany na Roľníckej ulici našli rádioaktívnu látku - Rádium 226. Na mieste sú hasiči, polícia aj pracovníci kontrolného chemického laboratória.

Rádioaktívny materiál našli zakopaný v zemi na záhrade rodinného domu. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania páchatelia mali látku ukradnúť z nemocnice. Dve osoby sa podľa predbežných informácií kontaminovali. Tieto informácie zatiaľ polícia oficiálne nepotvrdila. 

Na mieste sú hasiči v skafandroch. "Prijali sme informáciu o náleze rádioaktívneho materiálu. Na mieste sa vykonávajú previerky," uviedla hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Božena Bruchterová. 

"Nádoba s rádioaktívnym materiálom bola zakopaná približne 15 centimetrov pod zemou na záhrade asi 30 metrov za domom,“ informoval nitriansky krajský hovorca hasičov Michal Varga. Polícia zatiaľ bližšie informácie k prípadu neposkytuje.

Polícia dostala tip

Podľa zatiaľ neoverených informácií boli rádioaktivitou zasiahnutí dvaja domáci – muž a žena, ktorí nádobu sami zakopali v rámci trestnej činnosti. Muž ani žena neboli kontaminovaní, potvrdili vyšetrenia. Rádioaktívny materiál údajne ukradli z nemocnice. Polícia dostala tip, kde má byť zakopaný. Prípad vyšetruje Prezídium policajného zboru. 

TV JOJ

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy